Δ. Αθηναίων: Προπληρωμή τελών τραπεζοκαθισμάτων-Τοποθέτηση Ν.Σοφιανού

«Υποστηρίζουμε τους επαγγελματίες της πόλης που δεν αντέχουν και τους οδηγείτε στο να χρωστάνε. Είμαστε οι μόνοι που αναφερόμαστε και προεκλογικά στην εισπρακτική φορομπηξία του Δήμου Αθηναίων. Δώστε μια ανάσα σε αυτόν τον κόσμο. Δώστε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός,δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στη συζήτηση του θέματος για την προπληρωμή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα από τους καταστηματάρχες της Αθήνας.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2019, έπειτα από συλλογή υπογραφών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου της Αθήνας. Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Σοφιανός ανέφερε τα εξής:

«Δεν ήρθε ξαφνικά στη δημοτική αρχή η επιφοίτηση για το μέτρο. Υπήρχε κλιμάκιο Γάλλων εμπειρογνωμόνων, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο προγραμμάτων και της ΕΈ, που έδωσε κατεύθυνση για εμπροσθοβαρή είσπραξη τελών. Η δημοτική αρχή πατώντας στη διάταξη του νόμου που προβλέπει προκαταβολή ύψους 30%, ζητάει προπληρωμή του συνολικού ποσού των τελών μέχρι το Μάρτιο.

Αυτό το μέτρο δεν έχει λογική, πέρα από την καθαρά εισπρακτική λογική. Πρέπει να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς με το οποίο λειτουργούσε ο Δήμος τα προηγούμενα 7 χρόνια, αλλά και πιο πριν. Επειδή φέρνετε παραδείγματα ότι ήρθαν επαγγελματίες και καταθέσαν 10.000 ευρώ, έχουμε πει επανειλημμένα ότι υπάρχει ταξική διαφοροποίηση στα καταστήματα.

Υπάρχουν επαγγελματίες στις γειτονιές, στους δρόμους της Αθήνας που δεν μπορούν να πληρώσουν. Υπάρχει κοινό αίτημα των επαγγελματιών και του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου της Αθήνας να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς. Ποιος σας αναγκάζει; Φοβάστε ότι τα 57 εκατ. πλεόνασμα θα γίνουν 40; Δώστε μια ανάσα σε αυτόν τον κόσμο! Δώστε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του.

Δεν υπάρχει ο προσανατολισμός στις οικονομικές υπηρεσίες ώστε η δημοτική Αρχή να ξεχωρίσει τους μεγάλους και εισπράξει από αυτούς προκαταβολικά και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους μικρούς. Εδώ μιλάμε για τη συντριπτική πλειοψηφία που δεν μπορούν να πληρώσουν και οδηγούνται σε διαδικασία κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό. Τους βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό για να εισπράξετε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που προϋπολογίζετε, από κόσμο που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Υποστηρίζουμε τους επαγγελματίες της πόλης που δεν αντέχουν και τους οδηγείτε στο να χρωστάνε.

Ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία. Ο καθένας πρέπει να πάρει την ευθύνη του. Οι κύριοι Γερουλάνος και Μπακογιάννης θα έχουν στους συνδυασμούς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που θα ψηφίσουν αυτό το μέτρο. Εμείς τους το χρεώνουμε».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής Αρχής για προπληρωμή των τελών μέχρι το Σεπτέμβρη και ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΣΟΦΙΑΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!