Δ. Αθηναίων: Πάνω από 20.000 πακέτα τροφίμων σε συνεργασία με την αρχιεπισκοπή Αθηνών (φωτο)

Στον χώρο του δήμου Αθηναίων στον Βοτανικό απ’ όπου ξεκινούν καθημερινά χιλιάδες πακέτα τροφίμων και άλλων ειδών που παραδίδονται κατ’ οίκον σε οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους, ευάλωτες κι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, υποδέχθηκε το πρωί τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δήμος κι αρχιεπισκοπή συνεργάζονται ακόμα πιο στενά αυτή την περίοδο προκειμένου όσοι έχουν ανάγκη (άποροι, άστεγοι, ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τοξικοεξαρτημένοι κ.α.) να νιώσουν μέσα και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας ότι δεν είναι μόνοι.

Πάνω από 20.000 είναι οι πολίτες που έλαβαν και θα λάβουν από τον δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την αρχιεπισκοπή Αθηνών και την «Αποστολή» πακέτα με διάφορα απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητά τους, αλλά και γεύματα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τις μέρες αυτές. Η διανομή θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα.

Καταλυτική στην προσπάθεια αυτή είναι, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», καθώς μέσα από αυτό το πρόγραμμα:

– 16.800 ωφελούμενοι λαμβάνουν πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

– 750 οικογένειες υπερήλικων και ευπαθών ομάδων, από τις 4.000 οικογένειες που εξυπηρετούνται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παραλαμβάνουν πακέτο τροφίμων κατ’ οίκον.

– 520 δικαιούχοι του ημερήσιου συσσιτίου του ΚΥΑΔΑ πήραν ήδη από την «Αποστολή» και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κάθε εβδομάδα πλήρες πακέτο τροφίμων, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

– 500 γεύματα για όλη την ημέρα  διανέμονται σε δομές του δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ, Εστία Αθηνών), καθώς και σε άστεγους, μέσα από το καθημερινό streetwork.

– Επιπλέον 2.000 οικογένειες ωφελούμενων συσσιτίων ενοριών της Αθήνας  έλαβαν εορταστικό πακέτο τροφίμων για το Πάσχα.

– 800 μερίδες με παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό θα διανεμηθούν την ημέρα του Πάσχα στην πολυδύναμη δομή αστέγων αλλά και σε ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο μέσω των ομάδων streetwork.

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του δήμου Αθηναίων που είχαν άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα εξυπηρετήθηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες από το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Το πρόγραμμα είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων της Αθήνας μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 1595.

Επίσης, ήδη η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων έχουν προσφέρει μέσω των ενοριών επιπλέον 8.000 δέματα που περιλαμβάνουν και το πασχαλινό αρνί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη τους στο χώρο έκαναν τις εξής δηλώσεις:

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε άνθρωπο, πέρα από θρησκεία, πέρα από χρώμα, πέρα από οτιδήποτε είναι ο καθένας μας. Γι’ αυτό λοιπόν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, να συγχαρώ το δήμαρχο, τους συνεργάτες όλους αυτούς ανθρώπους που εργάζονται εδώ πέρα, τις δικές μας τις προσπάθειες το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, τον Οργανισμό μας «Αποστολή» κι που αυτοί έρχονται και ενώνουν τις δυνάμεις με τις δυνάμεις του δήμου και κάνουμε αυτό το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα και που μπορούμε να προσφέρουμε» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Όπως είπε, «είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς την Ελλάδα μας, από το ένα άκρο στο άλλο άκρο, τους γιατρούς, το νοσοκομειακό προσωπικό, τον κόσμο όλον, να αγωνίζεται για αυτό το θέμα της αντιμετώπισης του ιού κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς οι οποίοι διοργανώνουν, παρακολουθούν γενικότερα την κίνηση, όπως είναι οι πολιτειακές αρχές, η κυβέρνησή μας, οι υπουργοί μας, οι άνθρωποι οι οποίοι βοηθούν, συντελούν ώστε το πρόγραμμα να υλοποιείται και υλοποιείται μέσα και μέσα τις δικές μας τις μικρές προσπάθειες μία από τις οποίες είναι η σημερινή η συνεργασία του δήμου και της  αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε πως «είναι ένα ιδιαίτερο Πάσχα το φετινό και μπορεί να αισθανόμαστε μακριά αλλά στην πραγματικότητα είμαστε κοντά, είμαστε πάρα πολύ κοντά. Και θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αρχιεπίσκοπο και στην Εκκλησία της Ελλάδος, όχι μόνο για την έμπνευση και την καθοδήγηση, αλλά και για την έμπρακτη στήριξη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και καταφέρνουμε σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρουμε τα αναγκαία σε περισσότερους από 20.000 συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται. Δεν θέλουμε κανένας Αθηναίος, καμία Αθηναία να μείνουν μόνοι τους. Θέλουμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία νικητές. Κι αυτό που θα μείνει κληρονομιά αυτής της κρίσης, είναι ακριβώς το όλοι μαζί. Είναι η συνεργασία. Γιατί αποδεικνύεται ότι, όταν συνεννοούμαστε, όταν συναινούμε, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΑΚΕΤΑ, 20.000, ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]