Δ. Αθηναίων: Μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος, η ενίσχυση της συνεργασίας και ο συντονισμός των ενεργειών τους για την αναβάθμιση και επέκταση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Αθηναίων και την παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών υγείας στα μέλη των Λεσχών Φιλίας, στους μαθητές των σχολείων και στους πολίτες της Αθήνας.

Ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει την ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ, σε εθελοντική βάση, προκειμένου να συνταγογραφούν και να παραπέμπουν για εξετάσεις, ενώ θα συμμετέχουν και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία για εξέταση και εμβολιασμό των μαθητών.

Παράλληλα, προβλέπεται στις Λέσχες Φιλίας να γίνεται έλεγχος της συνταγογράφησης στα βιβλιάρια υγείας των ηλικιωμένων, καθώς και παροχή συμβουλών πρόληψης για χρόνια νοσήματα, ενώ θα υπάρξουν ειδικά προγράμματα σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών, σε συνεργασία και με το κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του δήμου Αθηναίων.

Διάθεση επισκεπτών Υγείας 

Η συνεργασία θα επεκταθεί και με την διάθεση Επισκεπτών Υγείας (νοσηλευτές) στα Δημοτικά Ιατρεία και τις Λέσχες Φιλίας. Οι Επισκέπτες Υγείας θα συνεργάζονται με τους ιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων τόσο στο χώρο των Ιατρείων, όσο και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία σε συνεργασία με τους παιδιάτρους και τους γενικούς ιατρούς. Θα συμμετέχουν στην διενέργεια προσυπτωματικών ελέγχων, όπως και στους ελέγχους των ατομικών βιβλιαρίων υγείας των μαθητών, καθώς επίσης και στην πραγματοποίηση προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας σε μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στις Λέσχες Φιλίας θα συνοδεύουν και θα βοηθούν τον γιατρό σε θέματα προαγωγής υγείας της τρίτης ηλικίας.

Στους Παιδικούς Σταθμούς, που εποπτεύονται από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, σε συνεργασία με τον παιδίατρο, θα συμμετέχουν στην διενέργεια προσυπτωματικού ελέγχου και γενικότερα θέματα αγωγής υγείας σε εργαζόμενους και γονείς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΟΠΥΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση