Δ. Αθηναίων: Η οικονομική κρίση χτύπησε και το Α΄ Κοιμητήριο - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
30
Σεπτέμβριος
Back

Δ. Αθηναίων: Η οικονομική κρίση χτύπησε και το Α΄ Κοιμητήριο

Κατά 15% θα μειωθούν τα τέλη και τα δικαιώματα διάθεσης ταφών του Α΄ Κοιμητηρίου μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος εποπτείας των κοιμητηρίων Γιώργος Παπανδρέου «οι κενοί τάφοι στο Α΄ Κοιμητήριο ξεπερνούν τους 400, σε αντίθεση με τα άλλα δύο κοιμητήρια του Δήμου, όπου η ζήτηση είναι μεγάλη, λόγω των χαμηλότερων τιμών.»

Όπως διαπιστώνεται οι τιμές είναι πια πολύ υψηλές, ακόμα και για όσους είχαν έως πρόσφατα τη δυνατότητα να επιλέξουν το υψηλού «κύρους» και «αισθητικής» κοιμητήριο, στο οποίο ενταφιάζονται κατά τους τελευταίους δύο αιώνες οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας.

Συγκεκριμένα, από εδώ και πέρα τα τέλη των ταφών πολυτελείας θα ανέρχονται πλέον στα 1.089 ευρώ από τα 1.282 που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ των απλών τάφων στα 683 ευρώ από τα 804.

Η παράταξη της αντιπολίτευσης «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας», πρότεινε οι μειώσεις να επεκταθούν και στα υπόλοιπα κοιμητήρια του Δήμου, προκειμενου να ωφελειθούν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Στο αίτημα αυτό ο κ. Παπανδρέου επιφυλάχθηκε, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχει ήδη πρόνοια από πλευράς του Δήμου για τους οικονομικά ασθενέστερους, αφού τα δικαιώματα τριετών ταφών στο Γ΄ Κοιμητήριο, που είναι και το μεγαλύτερο που διαθέτει ο Δήμος, ξεκινούν, στη χαμηλότερη κατηγορία, από το ποσό των 213 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!