Δ. Αθηναίων: Η κομποστοποίηση πατάει… Γκάζι

Διευρύνεται η αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφών στην Αθήνα, με την τοποθέτηση των ειδικών καφέ κάδων κομποστοποίησης σε εμπορικές περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας. Στο Γκάζι, εστιατόρια και καφετέριες μπορούν να  πετούν τα υπολείμματα από την παρασκευή του φαγητού αλλά και αποφάγια, σε ξεχωριστούς κάδους  που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων.

«Σαρανταπέντε  επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, που στόχο έχει την παραγωγή κόμποστ (είδος εδαφοβελτιωτικού) από υπολείμματα τροφών» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς και σημείωσε: «Εκτός από τις επιχειρήσεις συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής, συλλέγοντας τα υπολείμματα τροφών σε κομποστοποιήσιμη σακούλα από καλαμπόκι, η οποία αποσυντίθεται πλήρως κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης».

Η αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην οδό  Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια με ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά  την πιλοτική εφαρμογή. Οι πρώτη ανάλυση έδειξε καθαρότητα υλικού 92%, γεγονός που οφείλεται αφενός  στην καλή συνεργασία Δήμου-δημοτών και τη μελετημένη εκστρατεία ενημέρωσης, αφετέρου  στην εκτεταμένη χρήση κομποστοποιήσιμων σακουλών.

–       Περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: http://www.biowaste.gr/site/pilotathens/pliotarea-athens

–       Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: www.biowaste.gr/site/pilotathens

Περισσότερες πληροφορίες:

Διαδίκτυο: www.biowaste.gr  & www.facebook.com/athensbiowaste

Τηλ: 1960, 210 3402500, 6939092331, Email: [email protected]

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΓΚΑΖΙ, ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!