Δ. Αθηναίων: Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα»

Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης του αναπτυξιακού προγράμματος της πρωτεύουσας «Έργο Αθήνα» για το 2015 και των συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κατά την συνάντηση, όπου συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, παρουσιάστηκε η πορεία του«Έργου Αθήνα», που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, και επιβεβαιώθηκε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2015.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε  την υποστήριξη του Υπουργείου στο έργο που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και σημείωσε ότι αυτό προχωρεί εντός χρονοδιαγράμματος, εξασφαλίζοντας έτσι την έγκαιρη ολοκλήρωσή του και την πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων που έχουν δεσμευτεί για αυτό, χωρίς την επιβάρυνση του εθνικού προϋπολογισμού.

Το «Έργο Αθήνα»  περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό πολυεπίπεδων έργων και προγραμμάτων τα οποία εντάσσονται σε τέσσερις άξονες:

1.Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας με σκοπό την  ενίσχυση των κλάδων αιχμής της τοπικής οικονομίας.

2.Βελτίωση της ποιότητας ζωής
για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αθήνας.

3.Αναζωογόνηση του αστικού ιστού μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις (αναπλάσεις, βελτιώσεις και ανακτήσεις δημόσιων χώρων).

4.Διαχείριση της κοινωνικής κρίσης με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, την κοινωνική ένταξη και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης  και ο κ. Κωνσταντινόπουλος συμφώνησαν να δοθεί ένα τέλος στην τρίμηνη καθυστέρηση υλοποίησης των έργων που έχουν  προγραμματιστεί για την Αθήνα με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και αποφάσισαν τα συγκεκριμένα έργα να ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, "ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ", ΥΠΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!