Δ. Αθηναίων: Εξασφάλισε 85 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ για έργα

O δήμος Αθηναίων εξασφάλισε 85 εκατ. ευρώ για έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμίνη, τα 85 εκατ. ευρώ, θα διατεθούν για την ολοκλήρωση και επέκταση της πιλοτικής παρέμβασης στο εμπορικό τρίγωνο, σε νέες πεζοδρομήσεις, στην ανάπλαση της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα, για παρεμβάσεις στον Εθνικό Κήπο, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και κτιρίων, την ίδρυση νέων πολυδύναμων κέντρων υγείας, για δράσεις κοινωνικής πολιτικής και άλλα.

Η πρόταση της πρωτεύουσας περιλαμβάνει και αναπτυξιακές παρεμβάσεις των δήμων Ν. Σμύρνης και Ταύρου Μοσχάτου, σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά διοικητικά όρια του δήμου Αθηναίων.

Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η πρόταση του δήμου συγκέντρωσε τον υψηλότερο προϋπολογισμό από τις πέντε συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν.

«Η αξιοπιστία μας στη διαχείριση των πόρων επιβραβεύεται και για αυτό είμαι υπερήφανος. Κάνουμε μεθοδική και συστηματική δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό και θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για αυτό» τόνισε ο ίδιος.

Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», ο επικεφαλής της Ρήγας Αξελός, επισήμανε την ανάγκη έγκαιρης δρομολόγησης των έργων αυτών, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε ότι έπρεπε να είναι υψηλότερο το ποσό για την Αθήνα, που είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΕΡΓΑ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!