Δ. Αθηναίων-ΕΛ.ΑΣ: Σχέδιο προστασίας του κέντρου για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση

Ετοιμάζεται σχέδιο προστασίας του κέντρου από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», σε συζητήσεις με τον Δήμο της Αθήνας για την τοποθέτηση σταθερών η βυθιζόμενων εμποδίων (κολωνάκια) στους δρόμους περιμετρικά του ιστορικού κέντρου βρίσκονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σκοπός του σχεδίου είναι η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως αυτές στη Νίκαια, στο Λονδίνο και πιο πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο πλαίσιο νέου, επικαιροποιημένου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου της Αθήνας που υπεγράφη στο τέλος Ιουνίου και πρόκειται να ανακοινωθεί στα τέλη του μήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έλεγχος στα βυθιζόμενα κολονάκια που είχαν τοποθετηθεί την περίοδο Αβραμόπουλου. Φάνηκε όμως ότι επί της ουσίας είναι εκτός λειτουργίας και έτσι οι υπεύθυνοι στρέφονται τώρα σε άλλες λύσεις. Σταθερά εμπόδια όπως μπάρες ή τσιμεντένιες “μπάλες” εξετάζονται ως μια λύση.

Η Ελλάδα μέχρι αυτή την στιγμή δεν θεωρήθηκε ποτέ στόχος των ισλαμιστών επειδή ήταν πέρασμα για να περνούν σε όλη την Ευρώπη

Ένα αιματηρό τρομοκρατικό κτύπημα θα έδινε την αφορμή για κλείσιμο-σφράγισμα των συνόρων κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν άλλοι τζιχαντιστές σε ευρωπαϊκό έδαφος

Τώρα όμως με την διάλυση του ISIS o αριθμός των φυγάδων ισλαμιστών μειώνεται αισθητά και συνεπώς η Ελλάδα δεν έχει περαιτέρω χρησιμότητα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΕΛΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΣΧΕΔΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!