Δ. Αθηναίων: Δωρεάν σπιρομετρήσεις την Τετάρτη

Την Τετάρτη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την εταιρεία Novartis, προσφέρουν δωρεάν σπιρομετρήσεις, στον χώρο του 1ου Δημοτικού Ιατρείου, Σόλωνος 78 και κατά τις ώρες από τις 9:00 έως τις 14:00.

Η εξέταση μετράει την ποσότητα του αέρα που βγαίνει από τους πνεύμονες και τη ροή, δηλαδή την ταχύτητα με την οποία βγαίνει ο αέρας κατά την εκπνοή.

Στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια χαρακτηρίζεται «μάστιγα της σύγχρονης εποχής», με κύριο παράγοντα πρόκλησης το κάπνισμα, καθώς το 90% των πασχόντων είναι ή ήταν καπνιστές.

Για το 10% των πασχόντων, οι κύριες αιτίες αποδίδονται στο παθητικό κάπνισμα, την ενδοοικιακή ρύπανση, κυρίως από καύση ξύλων και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στη χώρα μας οι ασθενείς από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι περίπου 800.000.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!