Δ. Αθηναίων: Αύριο η συνέντευξη Τύπου για την αντιμετώπιση του HIV

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο δήμος Αθηναίων παρουσιάζει αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00 σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, τη δράση του δήμου Αθηναίων ως Fast track City για την αντιμετώπιση του HIV.

Στις 11.00 π.μ. ο παρολυμπιονίκης της κολύμβησης κ. Αντώνης Τσαπατάκης και ο ηθοποιός κ. Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θα εξετασθούν δημοσίως σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από ζητήματα εξέτασης και πρόληψης. Η εξέταση θα γίνει στο δημαρχείο πριν από τη συνέντευξη τύπου.

Στις 11.30 π.μ. ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παρουσιάσει τη δραστηριοποίηση της Αθήνας ως Fast Track City για την αντιμετώπιση του AIDS/HIV

 Κεντρικό στοιχείο του έργου είναι εφαρμογή του μοντέλου γρήγορης και δωρεάν εξέτασης HIV (Rapid Test) του Ιδρύματος AIDS Healthcare Foundation που εφαρμόζεται για 1η φορά σε ιατρική δομή (Πολυδύναμο δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης) καθώς και η νέα καμπάνια για την προώθηση της δωρεάν εξέτασης.

Στις 11.45 π.μ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους διοργανωτές και προσκεκλημένους της συνέντευξης τύπου. Θα μιλήσουν οι:

  • Μαριάννα Φωτιάδου, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκού Προγράμματος του AIDS Healthcare Foundation
  • Νίκος Δέδες, Πρόεδρος Θετικής Φωνής
  • Γιώτα Τουλούμη, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου δράσης για τον HIV/AIDS στην Ελλάδα
  • Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής
  • Μάριος Λαζανάς, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.)

Συντονισμός: Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης, πρόνοιας και ισότητας

Θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα του Μνημονίου Συνεργασίας του AHF με τον δήμο Αθηναίων και της εξαετούς συνεργασίας της Θετικής Φωνής και του AHF Europe για την εφαρμογή του μοντέλου γρήγορης και δωρεάν εξέτασης. Θα εντοπισθούν τα εμπόδια και οι προκλήσεις για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, καθώς επίσης και οι προκλήσεις και το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV. Παράλληλα, θα παρατεθούν τα νεώτερα δεδομένα για την HIV λοίμωξη (επιδημιολογικά και θεραπευτικά) και οι στόχοι του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Η δημόσια εξέταση θα γίνει στην αίθουσα Γουναρόπουλου του Δημαρχιακού Μεγάρου,.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!