δ-αθηναίων-απόψε-το-χορευτικό-δρώμενο-52812
ΔΗΜΟΙ | 22.03.2017 | 15:43

Δ. Αθηναίων: απόψε το χορευτικό δρώμενο ευαισθητοποίησης για την αναπηρία

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για την αναπηρία, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, χορευτικό δρώμενο στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Η καλλιτεχνική δράση πραγματοποιείται από την DAGIPOLI DANCE Co και σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας που ξεκινά στις 5 το απόγευμα, είναι η ευαισθητοποίηση για την αναπηρία μαθητών που φοιτούν στο 106ο Δημοτικό Σχολείο και στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, καθώς και η ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και της ευρύτερης κοινότητας, με στόχο την ομαλή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο και την ενεργή συμμετοχή  στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις.

Προσφέρεται η δυνατότητα ενημέρωσης αλλά και προώθησης της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας ατόμων με αναπηρία μέσω της έμπρακτης συμμετοχής τους, ενώ θα υπάρξει ομιλία για τον αυτισμό από την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, Κατερίνα Γιαννακοπούλου.

Η δράση οργανώνεται από το δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο των δράσεων «Μάρτιος: Μήνας δράσεων του Δήμου Αθηναίων για την αναπηρία» και στο πλαίσιο λειτουργίας των Ανοικτών Σχολείων.

9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο- Αμφιθέατρο Σχολικού Συγκροτήματος : Πόντου και Αγίου Θωμά, Γουδή, είσοδος από οδό Φαραντάτων

Ώρα: 17.00-18.30

Η δράση είναι ανοιχτή στο κοινό