Δ.Αθηναίων -366 προσλήψεις: «Σκοτωμός» Μπακογιάννη -ΚΙΝΑΛ, Γερουλάνου για «προκήρυξη 30 ωρών»

Σε αντιπαράθεση μεταξύ Μπακογιάννη –ΚΙΝΑΛ, Γερουλάνου εξελίσσεται η υπόθεση των 366 προσλήψεων συμβασιούχων. Πρόκειται για την «προκήρυξη των 30 ωρών». Τόσο ήταν το περιθώριο που δόθηκε στους υποψηφίους για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Συγκεκριμένα, από Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 08:00 έως και Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:00.

Αφορμή αποτέλεσε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ , που έκανε λόγο για «φωτογραφική» προκήρυξη του δήμου Αθηναίων.

Δήμος: Αθηναίων: Ψήφισε υπέρ και το ΚΙΝΑΛ

Σε αυτή απάντησε ο δήμος υποστηρίζοντας ότι και το ΚΙΝΑΛ την ψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα, προσθέτει ότι πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Διαδικασία για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας.

«Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας. Εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και υπάρχει η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις».

Άρα, στην ουσία ο δήμος παραδέχεται πως η προκήρυξη «φωτογραφίζει» τους 366 που ήδη έχουν προσληφθεί. Πρόκειται, δηλαδή, στην ουσία για παράταση συμβάσεων και όχι για νέα προκήρυξη.

Παράταξη ΚΙΝΑΛ: Αδιαφανής η διαδικασία

Πάντως, η παράταξη του ΚΙΝΑΛ «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» (Γερουλάνος) με νέα ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αδιαφανή τη διαδικασία. «Μια δημοτική Αρχή οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να ευτελίζει τις διαδικασίες. Εμείς αυτό θα κάναμε. Δυστυχώς, η διαδικασία με την οποία ο δήμος Αθηναίων προσλαμβάνει 366 συμβασιούχους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του, που όλες οι παρατάξεις αναγνωρίσαμε, αποτελεί εμπαιγμό των χιλιάδων ανέργων, οι οποίοι αναζητούν καθημερινά μια θέση εργασίας.

Διασύρει ακόμα και τους 366 ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν γίνεται να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός στις 3 Σεπτεμβρίου και να ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων η 4η Σεπτεμβρίου.

Όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη για την κάλυψη αυτών των θέσεων, η τήρηση σοβαρών διαδικασιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Αντίθετα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί διαφάνειας και αλλαγής στη φιλοσοφία διοίκησης, ο Δήμαρχος προχωράει σε διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν τα παραπάνω. Για εμάς, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα, χωρίς σοβαρότητα. Η δική μας παράταξη αναγνωρίζει πως ο ευτελισμός των διαδικασιών διαλύει τελικά την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ουσιαστικά υπονομεύει τη δημοκρατία».

Δηλαδή, με άλλα λόγια η παράταξη του ΚΙΝΑΛ στο δήμο Αθηναίων, παραδέχεται ότι ψήφισε υπέρ της προκήρυξης αλλά όχι να γίνει σε 30 ώρες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΚΙΝΑΛ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ΩΡΩΝ, 366 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]