Δ. Αθηναίων: 270 υποθέσεις στον Συμπαραστάτη του Δημότη

Τον ένα χρόνο λειτουργίας του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον δήμο Αθηναίων, χαιρετίζει με σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Από την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου (Σεπτέμβριος 2012), ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έχει χειριστεί 270 υποθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων και έχει υποβάλει πέντε ειδικές προτάσεις στην δημοτική Αρχή.

«Δεν αποτελεί απλώς μια καινοτομία, αλλά μια στοιχειώδη υποχρέωση που είχαμε αναλάβει ως δέσμευση προεκλογικά, προκειμένου να περάσουν σε μια νέα εποχή οι σχέσεις του δημότη και της επιχείρησης με τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι εγγύηση για την επιτυχία του θεσμού αποτελεί η ανεξαρτησία στη λειτουργία του και η συστηματική δουλειά.

Ο νέος αυτός θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορά τόσο την έρευνα καταγγελιών σχετικά με φαινόμενα κακοδιοίκησης από υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων και στην απαιτούμενη διαμεσολάβηση για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων, όσο και τη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με τους δημότες.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Αφήστε μια απάντηση