Δ. Ασπροπύργου: Ημερίδες για την Πρόληψη και την Αποφυγή Θυματοποίησης των Πολιτών

Τρεις (3) Ενημερωτικές Ημερίδες, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 11 και 12 Ιουλίου, έμπρακτη απόδειξη φροντίδας, έχουν προγραμματιστεί από τη Δημοτική Αρχή Aσπροπύργου, για όσα άπτονται της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Δημοτών.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (11/7, στις 11:00), στο Γ΄ ΚΑΠΗ Γκορυτσάς (12/7, στις 18:00), στην Αποκεντρωμένη Υπηρεσία Νεοκτίστων (12/7, στις 20:00)

Η Διδάκτωρ Εγκληματολόγος, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου, θα αναλύσει τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, στις κατοικίες, στα καταστήματά τους, στο δρόμο, σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, κατά τη μετάβαση τους σε Τράπεζες, κατά την προσέλευσή τους σε Μηχανήματα Αυτόματων Τραπεζικών Συναλλαγών, όταν μεταφέρουν χρήματα, στη διάρκεια της απουσίας από την κατοικία τους, για διακοπές ή βραδινές εξόδους κ.λπ.

Ο Δήμος Ασπροπύργου θα διανείμει Ειδικό Ενημερωτικό Έντυπο, Οδηγιών Αντιμετώπισης Κινδύνων, το οποίο επιμελήθηκε η ομιλήτρια των Ημερίδων.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Νικόλαος Μελετίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, για ενημέρωση των Δημοτών και των Επιχειρήσεων της περιοχής, σε ζητήματα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, ανακοινώνει την υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας, που θα δώσει χρηστικές συμβουλές και πολύτιμες οδηγίες για την πρόληψη και την αποφυγή θυματοποίησης των Πολιτών. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου ανακοινώνει τη διεξαγωγή τριών (3ών) Ενημερωτικών Ημερίδων, στο ιστορικό κέντρο και σε δύο συνοικίες της πόλης, στην Γκορυτσά και στα Νεόκτιστα, υπό τον τίτλο: «Σύγχρονη Εγκληματολογία – Προφίλ δραστών: Μέτρα πρόληψης και αποφυγής θυματοποίησης των Πολιτών».

Ειδικότερα, καλεσμένη του Δήμου Ασπροπύργου, η Διδάκτωρ Εγκληματολόγος, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου, θα αναλύσει τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, στις κατοικίες, στα καταστήματά τους, στο δρόμο, σε σούπερ –μάρκετ, σε εμπορικά κέντρα, κατά τη μετάβαση τους σε τράπεζες, κατά την προσέλευσή τους σε Μηχανήματα Αυτόματων Τραπεζικών Συναλλαγών, στις περιπτώσεις απουσίας σε διακοπές ή βραδινές εξόδους κ.λπ.

Η Δρ. Εγκληματολόγος, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών
της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου

Οι ενημερωτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

1. Την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, στις 11:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου («Δ. Καλλιέρης»),
2. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, στις 18:00, στην Αίθουσα του Γ’ ΚΑΠΗ, στην Γκορυτσά, σε συνεργασία με το Σύλλογο οι «Ακρίτες του Πόντου», και
3. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, στις 20:00, στην Αποκεντρωμένη Υπηρεσία της Συνοικίας Νεόκτιστα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών «Η Κροκωνίς» και την νεοϊδρυθείσα «Εθελοντική Ομάδα Δράσης – «Τα Νεόκτιστα»».
Ο Δήμος Ασπροπύργου, θα τυπώσει και θα διανείμει, σε όλους τους ακροατές των Ημερίδων, ένα Ειδικό Ενημερωτικό Έντυπο Οδηγιών Αντιμετώπισης Κινδύνων, το οποίο επιμελήθηκε η Δόκτωρ Εγκληματολογίας, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!