Δ. Αρχανών vs Νικολόπουλου για τη «μαφία των δημάρχων»

Η άρνηση σε υψηλούς τόνους του δημάρχου  Αρχανών- Αστερουσίων, Ρούσου Κυπριωτάκη να δώσει στοιχεία που ζητήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αναζωπυρώνει τη συζήτηση για την «ύπαρξη ή μη μαφίας δημάρχων που λυμαίνονται το δημοτικό χρήμα.»

Στην ερώτηση του προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι «σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές από τις έρευνες του οικονομικού επιθεωρητή προέκυψαν σε πολλούς δήμους πολλά έργα που κατατμήθηκαν παράνομα, καθώς και ευθύνες σε βάρος μεγάλου αριθμού προσώπων, κυρίως υπαλλήλων και εργολάβων. Σύμφωνα με τις εκθέσεις του επιθεωρητή ανατέθηκαν απευθείας σε εργολάβους, αφού προηγουμένως «τεμαχίστηκαν» από μεγαλύτερα, για να δικαιολογούνται οι απευθείας αναθέσεις.»

Πάντως ο δήμαρχος Αρχανών, από τον οποίο ζητήθηκαν στοιχεία αντέδρασε έντονα. Επισημαίνει ότι τόσο ο δήμος Αρχανών- Αστερουσίων, όσο και ο ίδιος που υπηρετεί επί 20 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ουδέποτε αρνήθηκαν τον έλεγχο, τονίζει: «Ο καθαρά υβριστικός χαρακτηρισμός για τους δημάρχους, που περιέχεται μάλιστα στον τίτλο του θέματος -«Υπάρχει ή όχι η μαφία των δημάρχων»-  χαρακτηρίζει, θεωρώ, την ίδια την πηγή του ερωτήματος και τη φιλοσοφία που εκφράζει. Χαρακτηρίζει επίσης μια διάθεση βαθύτατα αντιδημοκρατική που ντύνεται τον δημοκρατικό μανδύα λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σκοπό την υπονόμευση του».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ, ΜΑΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


Αφήστε μια απάντηση