Δ. Άρτας: Εγκαίνια για το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αρταίων, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Τζαβέλα 24, Άρτα, τηλ. 26810 77400).

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια και ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Ιωάννης Παπαλέξης.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αρταίων παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών της Άρτας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
• Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.
• Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.
• Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!