Δ. Αρταίων: Αυξημένες οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας που πρόκειται να εγκριθούν σε σχέση με πέρυσι

Τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αν. Μπέζα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αρταίων κ. Ηλ. Σερβετά.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, ανταλλάχτηκαν απόψεις σχετικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που στοχεύουν στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια αυτή.
Από πλευράς του Δημάρχου, τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο Δήμος με προσωπικό, ιδίως τεχνικών ειδικοτήτων, που θα συμβάλει στην ικανοποίηση των πολλών και διαρκών αιτημάτων των δημοτών που αφορούν την καθημερινότητα. Ζητήθηκε μάλιστα, οι θέσεις που θα εγκριθούν να είναι αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη τα προγράμματα αυτά να έχουν αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια (δύο έτη) για το καλό τόσο των ωφελουμένων αλλά και του Δήμου. Ο Δήμαρχος υποστήριξε επίσης, ότι οι  Δήμοι θα πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα απασχόλησης, με τη λειτουργία εσωτερικής συμβουλευτικής δομής που θα δίνει κατευθύνσεις για τις δυνατότητες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι οι θέσεις που θα εγκριθούν για τον Δήμο Αρταίων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το νέο πρόγραμμα που πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα και αφορά τη λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης για την ανάπτυξη και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και πρωτοβουλιών στο χώρο της  Κοινωνικής Οικονομίας, στο οποίο ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι ενεργός και σημαντικός,  καθώς προβλέπεται η δημιουργία συμπράξεων που θα κατευθύνουν βήμα-βήμα όλους όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν κοινωνική επιχείρηση. Στα πλαίσια μάλιστα της ενημέρωσης των τοπικών φορέων σχετικά με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης στα Ιωάννινα την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου, με εισηγητή τον ίδιο τον Υφυπουργό.

Τέλος, με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος σε πρόγραμμα για την προστασία των Αστέγων, ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει περάσει επιτυχώς το 1ο στάδιο της αξιολόγησης και σύντομα θα υπάρξει η οριστική ένταξη του έργου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΠΕΖΑΣ, ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!