Δ. Άργους-Μυκηνών: Τρεις εναλλακτικοί χώροι για την Τουριστική Σχολή - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Δ. Άργους-Μυκηνών: Τρεις εναλλακτικοί χώροι για την Τουριστική Σχολή

Τρεις χώροι για παραχώρηση κατά χρήση από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, που θα μεταγκατασταθεί από το Δήμο Ναυπλιέων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μετά το ΤΖΑΚ ΠΟΤ του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου. Πρόκειται για το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο (υπόγειο + 1ος όροφος), τους Στρατώνες Καποδίστρια (μέρος) και το Μπουσουλοπούλειο (αμφιθέατρο, αίθουσες συλλόγου καθηγητών), ενώ ενεκρίθησαν και άλλοι δημοτικοί χώροι.

Αυτή η παραχώρηση εκτιμάται ως μεταβατικό στάδιο, καθώς στα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι να οικοδομηθεί το οικόπεδο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου για κατασκευή πνευματικού κέντρου αλλά και αίθουσες που θα μπορούν να στεγάσουν την Τουριστική Σχολή.

Το ιστορικό…

Η άσχημη οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είχε οδηγήσει σε μαρασμό τη Σχολή Ναυπλίου (που στεγάζεται στο Τολό), με αποτέλεσμα να τίθεται σε αμφιβολία η συνέχειά της ή και η μεταφορά της στο Λουτράκι. Σημειωτέον, τα μισθώματα για τη Σχολή ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ ετησίως και ήταν αδύνατο να συνεχίσει να πληρώνει τέτοια κονδύλια μετά τις μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων.

Με συντονισμένες κινήσεις, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Οργανισμού και άλλους αρμοδίους, έγιναν αυτοψίες στους χώρους, που ο δήμος μπορεί να διαθέσει και ακολούθησε σχετική αλληλογραφία. Σε επιστολή του προέδρου του Οργανισμού της 19-3-2012, ήρθε η επιβεβαίωση πως γίνονται δεκτοί οι χώροι που προτάθηκαν από το Δήμο Άργους-Μυκηνών και συνεπώς ξεκινάει ο προγραμματισμός για το ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!