Δ. Άργους Μυκηνών: Σε τελικό στάδιο η ωρίμανση του έργου της αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6/11/2013 ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος ανακοίνωσε πως η ωρίμανση του έργου της Αστικής Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους βρίσκεται σε τελικό στάδιο και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να δημοσιευτεί η δημοπράτηση του έργου εντός του Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο:

Μάλιστα ενώ ο αρχικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το δήμο μας ήταν4 εκ.Ευρώ, αυτός ανέβηκε μετά την ολοκλήρωση των μελετών περίπου στα7,5 εκ.Ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ και θα δαπανηθούν στο δήμο μας με ό,τι συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων είναι ενεργό από το 2007 και κοντινές μας πόλεις κοντεύουν να το ολοκληρώσουν. Αντίθετα στο δικό μας δήμο όταν αναλάβαμε το 2011 δεν βρήκαμε καν ούτε αρχή διαδικασίας για τη μελέτη. Μάλιστα την είχαν προϋπολογίσει στις 700.000 Ευρώ από πόρους του δήμου, ενώ εμείς την καταρτίσαμε πολύ γρήγορα με 400.000 από πόρους του ΕΣΠΑ.

Αυτό, βέβαια, είναι δείγμα της ποιοτικής διαφοράς των δύο δημοτικών αρχών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, το σώμα πως, η φημολογία για καταληκτική προθεσμία της 31/12 για εγκατάσταση του αναδόχου δεν ισύει και μετά την παρέλευση των 52 ημερών προθεσμίας που ορίζει ο νόμος για τους διεθνείς διαγωνισμούς αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο, που έχει χρονικό ορίζοντα 8 μηνών.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, ο Δήμαρχος σημείωσε πως εξασφαλίστηκαν αυξημένοι πόροι που φθάνουν περίπου τα7,5 εκ.ευρώ. Όσον αφορά τυχόν ενστάσεις που ίσως προκύψουν αυτές θα εξεταστούν ταχύτατα ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο που θα αλλάξει την όψη της πόλης, θα αναβαθμίσει όλο το κέντρο και συνολικά την περιοχή μας και θα ωθήσει την τοπική οικονομία τόσο κατά την φάση της κατασκευής όσο και στη φάση της λειτουργικής απόδοσης στους πολίτες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!