Δ. Άμστερνταμ: Δεν κλείνουν τα «coffeshops»

Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν ανακοίνωσε ότι δε θα απαγορεύεται στους ξένους τουρίστες στην πόλη να έχουν πρόσβαση στα διάσημα «coffeshops» όπου διατίθεται κάνναβη, έπειτα από πολύμηνες διαμάχες για τους νέους νόμους περί χρήσης ναρκωτικών στην Ολλανδία.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, εάν η πρόσβαση στα «κόφι σοπ» απαγορευόταν στους τουρίστες, θα υπήρχε αύξηση της εγκληματικότητας. «Οι 1,5 εκατομμύρια τουρίστες δεν θα έλεγαν «εντάξει, δεν έχει κάνναβη», αλλά θα τριγύριζαν στην πόλη αναζητώντας ναρκωτικά. Αυτό θα οδηγούσε σε περισσότερες κλοπές, περισσότερους καβγάδες για νοθευμένα ναρκωτικά, δεν θα υπήρχε κανένας έλεγχος ποιότητας, όλα τα προβλήματα που είχαμε κάποτε θα εμφανίζονταν ξανά», είπε.

Από τα επτά εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Άμστερνταμ, περίπου ενάμισι εκατομμύριο υπολογίζεται ότι περνούν από τα «κόφι σοπ». Η απαγόρευση που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των «κόφι σοπ» οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο νόμος οδηγεί σε άδικες διακρίσεις εις βάρος άλλων κατοίκων της Ε.Ε. και τόνιζαν ότι το 90% των εσόδων τους προέρχεται από ξένους τουρίστες. Εκτιμάται ότι στην Ολλανδία υπάρχουν συνολικά περίπου 700 «κόφι σοπ» που πωλούν κάνναβη, εκ των οποίων τα 220 στο Άμστερνταμ.

Η νέα κυβέρνηση της χώρας είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα επαφίεται στις τοπικές Αρχές να αποφασίσουν αν θα επιβάλλεται ή όχι μια τέτοια απαγόρευση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που εισήγαγε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στο Άμστερνταμ, μέχρι το τέλος της χρονιάς, η απαγόρευση που ισχύσει στην υπόλοιπη Ολλανδία για τη χρήση κάνναβης από τουρίστες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Θα την κάνει «A’dam του Νότου»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - FLASH


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!