δ-αμαρουσίου-παραίτηση-δημοτικού-συμ-1042115
ΔΗΜΟΙ | 02.07.2022 | 12:25

Δ. Αμαρουσίου: Παραίτηση δημοτικού συμβούλου από Επιτροπή – Τι λέει ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την επιστολή παραίτησης από τη θέση του Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Σαγρή, ο οποίος επικαλέστηκε πολιτικούς λόγους και άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας δήλωσε:

«Με τον Παναγιώτη Σαγρή είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία από την πρώτη στιγμή διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου. Ως πρώην εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος που αγαπά την πόλη μας βοήθησε στο Δημοτικό έργο. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους παραίτησής του που αφορούν στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου σε Πρότυπα Πειραματικά, μία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου, αντέδρασε συντεταγμένα από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο θεωρούμε πως οι μάχες δίνονται από τις θέσεις ευθύνης και εμείς ως Δήμος πρέπει να μεριμνήσουμε έτσι ώστε οι Μαρουσιώτες μαθητές και οικογένειές τους που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση, να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε πως ο Παναγιώτης Σαγρής θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια».​

Είχε προηγηθεί η επιστολή παραίτηση του κ. Σαγρή στην οποία σημείωνε:

κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μου, απευθύνομαι σε εσάς, καθώς και στο σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου και επισημαίνω τα εξής:

Πριν από τρία χρόνια, επέλεξα να συνεργαστώ με την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», με μόνο μου κίνητρο και προσωπική μου πεποίθηση και στάση, ότι μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, υπερβάσεις και συνέργειες, με δουλειά και κατάθεση ψυχής και γνώσης από τον καθένα μας, θα μπορούσε να διοικηθεί αποτελεσματικά η πόλη

μας, για το μέγιστο όφελος και συμφέρον των δημοτών και συμπολιτών μας.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρότασή σας, με την οποία με ορίσατε να είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, αξίωμα για το οποίο σας ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Με μεράκι, αγάπη και γνώση, για την Εκπαίδευση , στο χώρο τον οποίο υπηρέτησα όλη μου τη ζωή, επεδίωξα να συνδράμω καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών, των συνθηκών για τους μαθητές, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που διεκδικούν το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Με τη βοήθεια των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου μας, των συνεργατών μου στο τμήμα Παιδείας, των συναδέλφων εκπαιδευτικών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας, σε δύσκολες κοινωνικά συγκυρίες, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που δοκίμασε τα όρια και τα αντανακλαστικά μας, στοχεύσαμε και πετύχαμε πολλά.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία από όλους τους ανωτέρω, για τη συμβολή και τη συνεργασία τους και προσωπικά εσάς κ.

Δήμαρχε, καθώς και την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, για τη συμπόρευση, τη στάση και εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για τη συνεργασία μας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του Δήμου Αμαρουσίου, την Ένωση Γονέων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Πιστεύω ότι η πορεία μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας λήγει εδώ.

Πολιτικοί λόγοι, τους οποίους παλεύω να ξεπεράσω εδώ και καιρό, με οδηγούν στην απόφασή μου να παραιτηθώ.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να διευρύνει τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, είναι μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα. Η ανακοίνωση όμως τέτοιων αποφάσεων, όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, χωρίς προετοιμασία, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, δε βοηθούν, αντίθετα προκαλούν αναστάτωση, κατάσταση την οποία διαπίστωσε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα,

καθότι βρέθηκε αντιμέτωπη με απίστευτες εξελίξεις, με την ξαφνική μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου σε Πρότυπα Πειραματικά.

Παρά τις προσπάθειες και πιέσεις, τόσο τις δικές σας, όσο των εκπαιδευτικών και των γονιών, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και έγινε αυτό που απευχόμασταν. Όμως αυτές οι αλλαγές, μας υποχρεώνουν, να κινηθούμε για ανεύρεση λύσεων, στα προβλήματα που δε δημιουργήθηκαν με δική μας υπαιτιότητα.

Επειδή πιστεύω στη σωστή οργάνωση και προετοιμασία, επειδή θέλω να κοιτώ στα μάτια τους συμπολίτες μου, αποφασίζω να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τέτοιες πρακτικές στον ευαίσθητο Τομέα της Εκπαίδευσης, ένα δυναμικό Τομέα που αφορά σε παιδιά, έμψυχο δυναμικό, για το οποίο η κάθε αλλαγή έχει επιπτώσεις

στην καθημερινότητά τους. Για τη βελτίωση αυτής της Εκπαίδευσης, αγωνίστηκα ως Πρόεδρος το προηγούμενο διάστημα.

Καταθέτω εγκαίρως την παραίτησή μου από Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, ώστε να προετοιμαστεί και η διαδοχή μου, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας, από το νέο σχολικό έτος 2022-2023.

Είμαι αφιερωμένος στην Εκπαίδευση και πιστεύω ακράδαντα, ότι προτεραιότητα κάθε πόλης είναι να δίνει βαρύτητα στα θέματα Εκπαίδευσης, η οποία σηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει ένα ευοίωνο μέλλον.

Είμαι παρών, για να συμβάλλω πάντα δημιουργικά, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών και κατοίκων του Αμαρουσίου, καθώς και τη βελτίωση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών, με συνέπεια λόγων και έργων, διατηρώντας την αυτοτέλειά μου και την ανεξαρτησία μου.

Σας ευχαριστώ.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Σαγρής

Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου