Δ. Αμαρουσίου: Έκπληκτοι από ανακοίνωση εργαζομένων – «Περισσεύει ο λαϊκισμός»

Έκπληκτη δηλώνει η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου από την ανακοίνωση που εξέδωσαν συνδικαλιστές της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην υπηρεσία, τόσο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και το διαθέσιμο εξοπλισμό.

Η απάντηση του δήμου Αμαρουσίου:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση των συνδικαλιστών στην καθαριότητα και τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου. Διαβάσαμε ένα κείμενο βασισμένο στην ανακρίβεια και την παραπληροφόρηση, όπου για μία ακόμα φορά περισσεύει ο ανεύθυνος λαϊκισμός.

Εγκαλείται ο Δήμος Αμαρουσίου για το αυτονόητο: Επειδή μέσα από διαφανείς διαδικασίες προστατεύει τα συμφέροντα των Δημοτών.

Η αλήθεια είναι και πλέον την γνωρίζουν όλοι και αυτοί που κρύβονται αλλά και αυτοί που σιωπούν ότι οι αγώνες της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου  για τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι δεδομένοι αδιαπραγμάτευτοι και αναγνωρίζονται από όλους. Πρώτα από όλα από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και από την συνδικαλιστική τους ηγεσία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις τελευταίες συναντήσεις τους για την υπογραφή 95 νέων συμβάσεων στην καθαριότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Διοίκηση και προσωπικα ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης όχι μονο στήριξε τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη εργασία αλλά η πληρωμή των εργαζομένων, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, καταβλήθηκε στην ώρα της και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Υπενθυμίζουμε μάλιστα σε όσους σκοπίμως το παοκρύπτουν ότι η Διοίκηση Πατούλη και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας δημιουργώντας 120 νέες θέσεις εργασία μόνιμου προσωπικού για αυτούς τους εργαζόμενους.

Σε όσους αγνοούν ηθελημένα την αλήθεια και μάλιστα έμπειροι συνδικαλιστές, τους ενημερώνουμε ότι η πληρωμή όλων των εργαζομένων γίνεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Δυνατότητα προκαταβολής δεν προβλέπεται, αλλά δεν είναι και τεχνικά εφικτή. Αν δεν το γνωρίζουν (πράγμα αδύνατο) τους ενημερώνουμε να το μάθουν. Αν το γνωρίζουν γιατί λαϊκίζουν θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις?

Ο Δήμος Αμαρουσίου με αίσθημα ευθύνης προτίθεται να προβεί σε Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό  για την συντήρηση των οχημάτων του για τα επόμενα 3 έτη με προβλεπόμενο κόστος ανά έτος σημαντικά μικρότερο από αυτό που δαπανά σήμερα ο Δήμος. Άλλωστε και τα προηγούμενα έτη και σήμερα η συντήρηση των οχημάτων γίνεται από ιδιώτες.

Ποιους ενοχλεί η μεγαλύτερη διαφάνεια και εξοικονόμηση χρημάτων ενός Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού? Τους δημότες Αμαρουσίου πάντως δεν τους ενοχλεί.

Κύριοι συνδικαλιστές, φυσικά και είναι «καθαρή» η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και δεν έχει τίποτε να κρύψει. Η συγκεκριμένη μελέτη δεν εκπονήθηκε πρόχειρα και εν κρυπτώ, αλλά ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία κατόπιν και των οδηγιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα η προετοιμασία της έγινε σε πλήρη συνεργασία με τα στελέχη και τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του έτους.

Συνεπώς δεν τίθεται θέμα κανενός είδους αιφνιδιασμού και καμίας απολύτως διάθεσης από την πλευρά της Διοίκησης για την οποιαδήποτε απόκρυψη στοιχείων.

Η πλήρης διαφάνεια είναι η προτεραιότητα της πολιτικής μας.

Για όλους εμάς, η μοναδική υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι αυτή απέναντι στους πολίτες ότι θα προστατεύσουμε τα συμφεροντά τους μέσα από τη διαφάνεια τη νομιμότητα και τη χρηστή διοίκηση.

Ο εξορθολογισμός και η οικονομική εξυγίανση του Δήμου θα συνεχιστεί προς όφελος των δημοτών.

Η Διοίκηση προχωράει μπροστά με όραμα, αποφασιστικότητα, σύνθεση και υπευθυνότητα, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Γι’ αυτό μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και αυτή τη πολιτική θα υλοποιήσουμε.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση