ΡΟΗ
προηγ επομ

Δ. Αλμυρού: Νέος τραυματισμός εργαζόμενης – Έπεσε από το απορριμματοφόρο

Δ. Αλμυρού: Νέος τραυματισμός εργαζόμενης - Έπεσε από το απορριμματοφόρο

Δ. Αλμυρού: Νέος τραυματισμός εργαζόμενης – Έπεσε από το απορριμματοφόρο

Με αιμάτωμα στον εγκέφαλο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Αλμυρού, η οποία τραυματίστηκε σήμερα όταν έπεσε από απορριμματοφόρο.

Το γεγονός δημοσιοποίηση η ΔΑΣ-ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας, η οποία με ανακοίνωσή της ζητά τη διερεύνηση του ατυχήματος  από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Μάλιστα καταγγέλλει την «το λαλίστατο Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή), που οι δύο εκλεγμένοι εξ αυτών είναι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού) πριν λίγες μέρες έσπευδε, βάζοντας πλάτη στη Δημοτική Αρχή Βόλου, να αρνηθεί την ύπαρξη εργατικού ατυχήματος σε εργαζόμενη της 3Κ, με το θρασύτατο επιχείρημα ότι επρόκειτο για μια «απλή αδιαθεσία»».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει:

«Δυστυχώς για τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας τα εργατικά ατυχήματα δεν γνωρίζουν «γιορτή και σχόλη». Συναδέλφισσα, εργαζόμενη της 3Κ ως συνοδός απορριματοφόρου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, έπεσε σήμερα(15-3-2021) από το πατάρι του οχήματος, ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση, με συνέπεια να υποστεί αιμάτωμα στο κεφάλι και να νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο Βόλου. Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας και της ευχόμαστε όλα τα κουράγια στην ανάρρωση της. Απαιτούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας την άμεση διερεύνηση του ατυχήματος και την επιβολή στην εργοδοσία, δηλαδή στη Δημοτική Αρχή Β. Χατζηκυριάκου, της λήψης μέτρων για τη μη επανάληψη παρόμοιων ατυχημάτων.

Τα αλλεπάλληλα ατυχήματα εργαζομένων στους Δήμους δεν αποτελούν κεραυνό εν’ αιθρία, δεν οφείλονται στην «κακιά την ώρα». Έχουν συγκεκριμένους ενόχους και αιτίες: την πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών – εργοδοτών που βλέπουν τους εργαζόμενους ως κόστος, που αρνούνται να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στη διάρκεια της εργασίας, που εντατικοποιούν την εργασία κάνοντας πιο πιθανά τα ατυχήματα, που δεν προσαρμόζουν τις θέσεις εργασίας στις ιδιαιτερότητες των εργαζομένων, βάζοντας στη μπούκα του κανονιού, ιδιαίτερα τις γυναίκες εργαζόμενες.

Τι έχει άραγε να πει σήμερα το λαλίστατο Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή),

που οι δύο εκλεγμένοι εξ αυτών είναι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού) πριν λίγες μέρες έσπευδε, βάζοντας πλάτη στη Δημοτική Αρχή Βόλου, να αρνηθεί την ύπαρξη εργατικού ατυχήματος σε εργαζόμενη της 3Κ, με το θρασύτατο επιχείρημα ότι επρόκειτο για μια «απλή αδιαθεσία»; Οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» έχουν προ πολλού διαλέξει στρατόπεδο και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους. Τα κούφια λόγια περί τιμής στις εργαζόμενες γυναίκες και τα φωτογραφικά ενσταντανέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 8 Μάρτη αποτελούν φύλο συκής, στην προσπάθεια τους να συγκαλύψουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά, στο πλάι των εργαζομένων, ούτε τα στοιχειώδη, την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής τους», καταλήγει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΠΤΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]