Δ.Αλίμου -Εργατικό δυστύχημα: Δεν υπάρχουν ευθύνες της δημοτικής αρχής (ηχητικό)

«Δεν υπάρχουν ευθύνες της δημοτικής αρχής. Το όχημα ήταν σε άψογη κατάσταση». Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Αν. Κονδύλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», στην εκπομπή «aftodioikisi.gr» και τον δημοσιογράφο Χρ. Βούζα, αναφερόμενος στο εργατικό δυστύχημα που συνέβη πριν ένα μήνα με απορριμματοφόρο του δήμου και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ο κ. Κονδύλης σχολιάζοντας το γεγονός ότι η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο της πόλης, έγινε με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου στο εργατικό δυστύχημα, ο κ. Κονδύλης ανέφερε:  «Ο Ρουβίκωνας δεν μπορεί να γίνεται αυτόκλητος τιμωρός. Το δυστύχημα έχει διερευνηθεί.  Δεν υπάρχουν ευθύνες εξοπλισμού, ούτε για τις αρχές. Το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από υπαιτιότητα της Υπηρεσίας. Το όχημα ήταν σε άψογη κατάσταση. Μας το επέστρεψε η τροχαία και η ασφαλιστική άμεσα. Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο ασφαλείας που δεν έχει ληφθεί».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι το ατύχημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, μπορεί να οφείλεται στο «γλιστερό οδόστρωμα ή σε λάθος χειρισμού».

Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ευθύνες γενικά στους δήμους σε σχέση με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», αλλά ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία». Πρέπει σημείωσε «τα χρήματα από τα ανταποδοτικά, να τα διαχειρίζονται αποκλειστικά οι δήμοι για προσλήψεις, έργα και παροχές, χωρίς να χρειάζονται οι χρονοβόρες εγκρίσεις από τα υπουργεία».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!