Δ. Αιγιαλείας: Αρνείται να προσλάβει τους συμβασιούχους και να εφαρμόσει το νόμο

Ανένδοτος παραμένει ο δήμαρχος Αιγιαλείας και αποφασισμένος να μην εφαρμόσει το νόμο για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του δήμου, θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί και παλαιότερα η aftodioikisi.gr. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου στην τελευταία συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Αιγιαλείας και τους συμβασιούχους της καθαριότητας που απέλυσε 22 Δεκεμβρίου 2016, «εισέπραξε» για άλλη μια φορά την άρνησή του να πράξει τα δέοντα όπως ορίζει ο νόμος.

Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι «με την δικαιολογία ότι περιμένει το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης απαξιώνει την νοημοσύνη τους και αντί να προβεί στην αυτοδίκαιη παράτασή τους, παρατείνει την αγωνία τους».

Σύμφωνα με το Σωματείο του δήμου: «Η απόφαση της Δημοτικής αρχής να τους πετάξει στον δρόμο αρνούμενη να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο που υπάρχει για την ανανέωση των συμβάσεων (άρθρο 16, του νόμου 4429/16), τους πεισμώνει ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουν τον αγώνας τους με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.

Το δίκιο τους πνίγει περισσότερο , ειδικά όταν ο Δήμαρχος κλείνει τα αυτιά του όταν του διαβάζουμε το Νόμο ή αποφεύγει συναντήσεις με τη Διοίκηση του σωματείου ή με τους διαμαρτυρόμενους απολυμένους συμβασιούχους έξω από το Δημαρχείο.

Η συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή τους θα είναι για εμάς μονόδρομος. Ποτέ δε αποδεχτήκαμε τις απολύσεις που τους έδωσαν παραμονή Χριστουγέννων , βιαστικά – βιαστικά γιατί δεν ήταν νόμιμες. Ποτέ δε θα υποκύψουμε στη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής ή των ψεύτικων ελπίδων.

Σε όλη την Ελλάδα πολλοί συμβασιούχοι των Δήμων, κάνουν έναν περήφανο και έντιμο αγώνα για το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν την εργασία τους, την ζωή τους, την ζωή των οικογενειών τους. Ορισμένοι Δήμαρχοι κάτω από την πίεση των αγώνων και την αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε, κατάφεραν να αναγκάσουν τις Δημοτικές αρχές να ανανεώσουν τις συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2017, όπως πρόσφατα έγινε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των πολιτών της Αιγιαλείας , στον αγώνα ζωής που κάνουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας. Νιώθουν ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι μαζί τους γιατί όλοι οι δημότες έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες που όλο το προηγούμενο διάστημα πρόσφεραν καλύπτοντας τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό ειδικά στον τομέα της καθαριότητας.

Είναι μαζί τους γιατί όλοι δικαιούνται τις υπηρεσίες για τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν, η παράτασή τους είναι θέμα Δημόσιας υγείας και αποφυγή της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Είναι μαζί τους και τους λένε να μην σταματήσουμε μπροστά σε εκβιασμούς, απειλές και κοροϊδίες.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Δημοτική αρχή να σταματήσει την απαξιωτική στάση απέναντι στους συμβασιούχους και να εφαρμόσει την νομοθετική ρύθμιση που υπάρχει ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 17 εργαζομένων.

Διαφορετικά θα μας βρίσκει καθημερινά μπροστά της, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούν.

Διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεών τους έως 31-12-2017.

Διεκδικούμε το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά που για τρίτη φορά η

Δημοτική Αρχή τους το στερεί.

Προχωράμε αποφασιστικά όλοι μαζί, ενωμένοι!».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙ, ΝΟΜΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!