Δ. Αιγάλεω: Ενημέρωση τοπικών φορέων για το ευρωπαϊκό έργο RE-SEEties

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας –ΚΑΠΕ διοργάνωσε με επιτυχία συνάντηση εργασίας την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω. Η συνάντηση είχε θέμα την ενημέρωση και καταγραφή των απόψεων των τοπικών φορέων σχετικά με το έργο RE-SEEties του ΚΑΠΕ στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο δήμος και στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων αστικών κοινοτήτων στην ΝΑ Ευρώπη μέσα από την αποδοτικότερη χρήση των ενεργειακών πηγών.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα υλοποίησης έργων υποδομής στους τομείς της ενεργειακής αναβάθμισης και αποδοτικότερης χρήσης των πόρων, ενώ εισήγηση σχετικά με τις δράσεις του Δήμου στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος παρουσίασε ο κος Χάρης Ξεζωνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Το σκοπό του έργου και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό παρουσίασαν στους συμμετέχοντες επιστήμονες του ΚΑΠΕ. Στη συζήτηση συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι της ΠΕΔΑ, της τοπικής βιομηχανίας, μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, καθώς και καθηγητές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΑΠΕ, κ. Βασιλική Παπαδοπούλου, e-mail: [email protected]

Η ομιλία του δημάρχου:

Κυρίες και Κύριοι,

 

Σας καλωσορίζω στο δήμο Αιγάλεω σε αυτή την πρώτη συνάντηση για το έργο RE-SEEseeties.  Χαίρομαι που ο δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί σήμερα εταίρους από διαφορετικούς κλάδους, την Κεντρική Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη βιομηχανία, τη σχολική κοινότητα και που όλοι μαζί θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, ενωμένοι κάτω από τον κοινό στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας και της αποδοτικότερης χρήσης των πόρων ώστε να βρούμε λύσεις που θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας.

Ο δήμος Αιγάλεω σταθερά, εδώ και χρόνια, παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης της πόλης μας τόσο σε ατομικό επίπεδο, φροντίζοντας για την ευαισθητοποίηση των δημοτών, όσο και σε δημοτικό επίπεδο προβαίνοντας σε μια σειρά έργων και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Αρκετά είναι τα έργα που σχετίζονται με την ενεργειακή θωράκιση κτιρίων και χώρων που ανήκουν ή εποπτεύονται από το δήμο, και τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί, είναι υπό εξέλιξη ή αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και για τα οποία θα σας ενημερώσουν αναλυτικά στη συνέχεια οι συνεργάτες μου.

Ενδεικτικά να αναφέρω, 

Πρώτον,

τη Βιοκλιματική Ανάπλαση της Λ. Θηβών και των οδών Προύσσης και Αγίας Βαρβάρας με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα,

έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη. 

Δεύτεροντην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου Αιγάλεω, ένα έργο υποδομής το οποίο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να δοθεί προς χρήση το αμέσως προσεχές διάστημα, δίνοντας τέλος σε κακές πρακτικές του παρελθόντος που επιβάρυναν και το περιβάλλον και τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Τέλος,

τα 4 έργα Πράσινων δωμάτων σε ισάριθμους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και τα οποία θα αλλάξουν την ενεργειακή ταυτότητα των κτιρίων αυτών. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι η υλοποίηση έργων όπως το RE-SEEseeties μας γεμίζει με αισιοδοξία πως, σε πείσμα των καιρών, το όραμα των διοικήσεων και η καλή και επιστημονική δουλειά των υπαλλήλων και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων, εντός και εκτός συνόρων, μπορεί να αποφέρει καρπούς, και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως δήμος και ως χώρα, να μας εξασφαλίσει ένα μέλλον πιο πράσινο και αειφόρο.

Σας ευχαριστώ.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΑΠΕ, RE-SEETIES


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!