Δ. Αγρινίου: Μειώνεται το τιμολόγιο του νερού κατά 12% και κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση του δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ του 2014. Συγκεκριμένα ο κ. Μοσχολιός πρότεινε μείωση στην τιμή του τιμολογίου κατά 12 %, ενώ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.), μείωση κατά 50% από 40% που ίσχυε από το 2008.

Ο κ. Μοσχολιός στην εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η πρότασή μας για την νέα τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑ είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια που έχει πάντα ως γνώμονα το δημόσιο χαρακτήρα της δημοτικής επιχείρησης, την προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα των πολιτών για ποιότητα και επάρκεια νερού.
Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνεχίζοντας την κοινωνική μας πολιτική που εφαρμόζουμε πριν την οικονομική κρίση, εισηγούμαστε τη νέα τιμολογιακή πολιτική για το 2014 που περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις τιμών κατά 12 % στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑ και περαιτέρω μείωση για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δηλαδή κατά 50%, από 40% που ίσχυε από το 2008. Έτσι συμβάλλουμε ουσιαστικά στη μείωση του κόστους ζωής των δημοτών μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου κυριαρχεί η ανεργία και η μείωση των εισοδημάτων.
Με δεδομένη την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ήμαστε από τους πρώτους Δήμους που εφαρμόσαμε ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή από το 2009 μέχρι σήμερα, δεν έχουμε προχωρήσει σε καμία αύξηση της τιμής του νερού διατηρώντας σταθερό το τιμολόγιο παρά το σημαντικά αυξημένο κόστος λειτουργίας και τις ανάγκες χρηματοδότησης του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΕΥΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!