Δ. Αγρινίου: «Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση»

«Κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση», διευκρινίζει κατηγορηματικά ο Δ. Αγρινίου μέσω της αρμοδίας αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνας Κατσαρή, απαντώντας στην καταγγελία του τοπικού Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών στις οποίες γίνεται λόγος για σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία σε πετρέλαιο.

Η αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι ο Σύλλογος επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις καθώς γνωρίζει καλά ότι τόσο η χρηματοδότηση των σχολείων όσο και η μείωση στην επιχορήγηση ανήκουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, τονίζεται ότι όπως τήρησε τη δέσμευσή του ο δήμος πέρσι και δεν έμεινε κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και φέτος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αντιδημάρχου:

«Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα 19/11/2013 στα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας, για το έγγραφο που απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

  Για την αποτύπωση της πραγματικότητας και μόνο σας γνωρίζουμε ότι:

1. Αντίστοιχο έγγραφο δεν έχει φτάσει ακόμα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

2. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γνωρίζει καλά ότι «η μειωμένη επιχορήγηση από το Δήμο» (απόσπασμα από την ανάρτηση), δεν είναι ευθύνη του δήμου αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης γνωρίζει ότι η χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

3. Ο Δήμος Αγρινίου δια μέσου όλων των οργάνων του, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει καταγγείλει με στοιχεία το γεγονός της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ των σχολείων την τελευταία τριετία.

4. Το προηγούμενο σχολικό έτος, η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης, ανέλαβε και τήρησε τη δέσμευσή της ώστε κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς πετρέλαιο.

5. Και φέτος προκαταβολικά ο Δήμος Αγρινίου έχει δεσμευτεί σε όλα τα αρμόδια όργανα της εκπαίδευσης (Επιτροπή Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων, Διευθυντές σχολείων)  ότι και πάλι κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προς δημιουργία εντυπώσεων.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!