Δήμοι

Δ. Αγίου Βασιλείου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες δημοπράτησης μελέτης οριοθέτησης οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες δημοπράτησης για την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης οικισμών του Δήμου Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος προϋπολογισμού 773.914 ευρώ η οποία βρίσκεται στο στάδιο προσωρινού αναδόχου.

Η οριοθέτηση των οικισμών του Δήμου ήταν το αντικείμενο της κοινής επίσκεψης του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, με τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή στον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη. Ο Γενικός Γραμματέας είχε δεσμευτεί για την χρηματοδότησης της μελέτης η οποία θα λύσει τα πολεοδομικά προβλήματα που έχουν προκύψει με τα όρια των οικισμών.

Η μελέτη αφορά την οριοθέτηση, καθώς και τον καθορισμό των όρων δόμησης και των επιτρεπόμενων χρήσεων των οικισμών και έχει σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και παράλληλα την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας, την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και εν γένει την ορθολογική οργάνωση του χώρου με όρους βιωσιμότητας.

Ο κ. Ταταράκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εξέλιξη για την ανάπτυξη της περιοχής και σημείωσε «με την ολοκλήρωση της Β’ φάσης της μελέτης οι οικισμοί μας θα θωρακιστούν απέναντι σε μελλοντικά προβλήματα οικιστικής ανάπτυξης ενώ θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και ανάσα σε εκατοντάδες δημότες που για χρόνια δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.»

Πρόσθεσε ότι «εκτός από την οριοθέτηση αντικείμενο του έργου είναι η Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας για τους οικισμούς που οριοθετούνται για πρώτη φορά καθώς και η Μελέτη Προσωρινής Οριοθέτησης των υφιστάμενων υδατορεμάτων».

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι « σε αυτή τη φάση, εκτός από τους υφιστάμενου οικισμούςς, θα μελετηθεί αν πληρούν τα κριτήρια του νόμου περί οριοθέτησης οικισμών για την ΔΕ Λάμπης ο Ξηρόκαμπος στην Αγία Γαλήνη, η Τριόπετρα, η Αγία Φωτεινή, ο  Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Παύλος και για την ΔΕ Φοίνικα η Σούδα, η Πίσω Μονή Πρέβελη, το Αμμούδι, τα Σχοινάρια, η Παλαιά Ταβέρνα της Κοινότητας Μαριού, το Δαμνόνι, το Καλυψώ, ο Κάμπος, τα Κόκκινα Χωράφια, ο Φοίνιξ, ο Κόρακας και ο Πολύριζος

Νικόλ Βούζα

Recent Posts

Πωλούσε «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια μέσω e-shop

Πωλούσε δήθεν επώνυμα υποδήματα και ρούχα μέσω ιστοσελίδας, αλλά όταν οι αγοραστές παραλάμβαναν τα δέματα,…

6 λεπτά ago

Βατίδου: Δεν μου έκανε και πρόταση γάμου ο Κούγιας

Για την σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Αλέξη Κούγια, μίλησε η Εύη Βατίδου.…

15 λεπτά ago

Αλλαγές στον κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών σε ΜΜΜ

Mε υπουργική απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τροποποιήθηκε ο Κανονισμός για τα…

22 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για δεύτερη μέρα, με την κατάθεση της μητέρας…

25 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης…

32 λεπτά ago

Επίδομα παιδιού: Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Επίδομα Παιδιού: Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού (Α21) στους λογαριασμούς των…

40 λεπτά ago