δ-αγίου-βασιλείου-επίσκεψη-του-γενικο-1059426
ΔΗΜΟΙ | 12.08.2022 | 23:40

Δ. Αγίου Βασιλείου: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη υποδέχτηκε στον Δήμο Αγίου Βασιλείου ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.

Η σημερινή  επίσκεψη του κ. Κουτουλάκη έγινε με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο ακολούθησε επίσκεψη στις περιοχές που έχουν πληγεί. 

«Ο κ. Κουτουλάκης είναι ένας φίλος της περιοχής μας και μας επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά. Έχουμε στενή και ουσιαστική συνεργασία για διάφορα θέματα του Δήμου μας, στα οποία ο Γενικός Γραμματέας έχει συμβάλει ουσιαστικά στην δρομολόγηση τους» ανέφερε ο Δήμαρχος.

«Πολύτιμη ήταν η συμβολή και στο αίτημα μας για την με την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές για το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας για την ανακατασκευή του δικτύου υδροάδρευσης» συνέχισε ο κ. Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε την πληγείσα περιοχή και συγκεκριμένα τα σημεία όπου θα κατασκευαστούν τα δίκτυα. Την υφιστάμενη δεξαμενή από την οποία θα ξεκινάει η παρέμβαση αλλά και όλη την περιοχή- Κρύα Βρύση και Μελάμπες- όπου θα κατασκευαστούν τα δίκτυα και μια ακόμα δεξαμενή. Ο Γενικός Γραμματέας είδε το μέγεθος της καταστροφής και αντιλαμβανόμενος τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει δεσμεύτηκε για συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ. Τον ευχαριστούμε θερμά για την σημερινή παρουσία του, την άμεση ανταπόκριση του σε κάθε αίτημα μας και την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου καθώς έχει συμβάλει σε χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000 ευρώ».