Δ. Αγιάς: Βρέθηκε ποιοτικό νερό στη Σκήτη

Μεγάλη ποσότητα νερού αρίστης ποιότητας βρέθηκε στη Σκήτη σε ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στη θέση ισιώματα. Αυτό τόνισε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς Αντώνης Μπελιάς που σημείωσε ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση δεν θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης για την Σκήτη αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Σημειωτέον ότι τόσο στον Αγιόκαμπο όσο και στην Σκήτη το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για πόση λόγω εύρεσης αρσενικού. Η γεώτρηση και το νερό θα αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, υποστήριξε ο κ. Μπελιάς που ευχήθηκε το ίδιο να συμβεί και στην ανόρυξη άλλων τριών   γεωτρήσεων στην περιοχή.

Η γεώτρηση εντάσσεται στο έργο, βελτίωση δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προϋπολογισμού 1.650.000,00 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη την ανόρυξη άλλων υδρευτικών γεωτρήσεων μια στην Κουτσουπιά και δυο στον Ρακοπόταμο, ενώ ακόμα περιλαμβάνει την αξιοποίηση τους και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού στις δεξαμενές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, ΜΠΕΛΙΑΣ, ΣΚΗΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!