Δ. Αγίας Παρασκευής -Καταγγελία: Σκάνδαλο με σύμβαση 620.000 ευρώ για την απομάκρυνση κλαδιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νίκη των Πολιτών, με το υπέρογκο ποσό των 620.000€ (500.000€ συν 24% ΦΠΑ) πληρώνει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς εργολάβο της επιλογής του, χωρίς διαγωνισμό, για την απομάκρυνση των κλαδιών επικαλούμενος την χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η Δημοτική Κίνηση σημειώνει:

Σε κανένα άλλο Δήμο του Βόρειου τομέα δεν υπάρχει τέτοια χρηματική σπατάλη. Όλοι, οι παρόμοιοι με εμάς Δήμοι, εκταμίευσαν εξαιρετικά λιγότερα χρήματα.

Ενημερώνουμε ότι η ανάθεση του έργου έγινε χωρίς προγραμματισμό, χωρίς διαφάνεια και χωρίς χρονικό ορίζοντα αποκομιδής των κλαδιών.

Το μόνο που καθορίζεται είναι η αμοιβή με βάση τις ώρες εργασίας, κάτι εντελώς υποκειμενικό που εξαρτάται απολύτως από τις διαθέσεις του εργολάβου.

Μάλιστα, η επίκληση του κατεπείγοντος θα όφειλε να έχει χρονική διάρκεια.

Είναι απαράδεκτο να γίνεται τέτοια κατάχρηση δικαιώματος απευθείας ανάθεσης και με πρόσχημα τον παγετό να δίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσό με πληρωμή με την ώρα και πολλή μεγάλη ασάφεια όρων.

Θα περιμένουμε να σταλεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, απόφαση την οποία καταψηφίσαμε, στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και το Ελεγκτικό συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση στην αποτυχία διαχείρισης των περσινών χιονοπτώσεων ήρθε το φετινό φιάσκο που μας διέσυρε στο Πανελλήνιο.

Σε όλες αυτές τις αποτυχίες προστίθεται σήμερα και το σκάνδαλο αυτής της τεράστιας ανάθεσης, ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι πληρώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ανεπάρκεια της αρχής Ζορμπά.

Comments are closed.


Recent Posts

Για ποια ζώδια έρχεται «καταιγίδα» έρωτα

Ζώδια: Η εβδομάδα, που έρχεται, ξεκινά με χαλαρά, ωστόσο προς το τέλος Μαρτίου θα πάρει άλλο αέρα. Στις 28, η…

2 ώρες ago

Η θερινή ώρα δεν είναι αθώα – 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Την Κυριακή, 26 Μαρτίου, προχωρήσαμε τα ρολόγια μας κατά μία ώρα, για τη θερινή ώρα. Η αλλαγή αυτή σημαίνει διαταραχές…

4 ώρες ago

Βόμβα στις τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν μπορεί να μην είναι υποψήφιος

Μία δήλωση που θα συζητηθεί πραγματοποίησε ενόψει των εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου…

5 ώρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση: Αξιοποίηση των «λαχανόκηπων» στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Την αξιοποίηση του δημοτικού χώρου των «λαχανόκηπων» στην Ακαδημία Πλάτωνος προς όφελος των κατοίκων της περιοχής ζητά από τον δήμο Αθηναίων…

5 ώρες ago

Αποκαλυπτικός Guardian: «Κράτος εν κράτει η Μύκονος στην Ελλάδα»

Εκτενές ρεπορτάζ του Guardian για την επίθεση στον υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα και την…

5 ώρες ago

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο με τους βιασμούς της 14χρονης και ο ρόλος του «Ρουσλάν»

Συνολικά επτά βίντεο βρέθηκαν στο κινητό ενός εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη.  Σύμφωνα…

5 ώρες ago