δ-αγίας-παρασκευής-διάβημα-στο-δ-ρέππ-301861
ΔΗΜΟΙ | 29.04.2011 | 10:49

Δ. Αγίας Παρασκευής: Διάβημα στο Δ. Ρέππα για τα τροχαία στη Μεσογείων

Σε έντονο διάβημα προς το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων προχώρησαν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο άτυχου νέου άνδρα που σκοτώθηκε στις 6 Απριλίου στη λεωφ. Μεσογείων 523, στην προσπάθειά του και με πράσινο να τη διασχίσει στο ύψος που βρίσκονται τα φανάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό πρόκειται να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα Γελαδάκη, ένα έργο για το οποίο υπάρχει τεχνική ωριμότητα (έχει συνταχθεί η οριστική μελέτη και χρειάζεται μόνο επικαιροποίηση)

Από πλευράς δήμου και συλλόγων, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των κατοίκων για την ασφάλεια των πεζών επί της Μεσογείων, που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή περισσότερων από 20 ανθρώπων, πολλοί απ’ αυτούς νέοι.

Εκτός από την ανησυχία, τονίστηκε από το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά ότι στο σημείο αυτό, λόγω της έλλειψης της πεζογέφυρας, τα Πευκάκια κόβονται κυριολεκτικά στα δύο, αφού είναι αδύνατη η επικοινωνία του βορείου με το νότιο τομέα της Μεσογείων.

Τις ανησυχίες και προβληματισμούς που εκτέθηκαν διεξοδικά κατανόησαν ο διευθυντής του υπουργού, κ. Κωστόγιαννης, και οι συμμετέχοντες υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν την ένταξη του έργου στα χρηματοδοτούμενα και συμφώνησαν στην επιτάχυνση εκτέλεσής του.