Δ. Αγ. Βασιλείου: Σε τροχιά υλοποίησης ο πεζόδρομος της Αγ. Γαλήνης
Σάββατο
1
Οκτώβριος
Back

Δ. Αγ. Βασιλείου: Σε τροχιά υλοποίησης ο πεζόδρομος της Αγ. Γαλήνης

Ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή της Αγίας Γαλήνη παίρνει σάρκα και οστά με την ολοκλήρωση της δημοπράτησης και την ανακήρυξη του Αναδόχου στις 1 Ιουλίου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη. Το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014-2020» με προϋπολογισμό 207.000 ευρώ και αφορά την κατασκευή πεζόδρομου συνολικού μήκους 900μ και πλάτους 3,25μ από την παραλία «Καβάκι» έως την περιοχή  «Πόρος Σκίνου».

«Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα έργο το οποίο ήταν ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Γαλήνης το οποίο θα δώσει πνοή σε μια κατ εξοχήν τουριστική περιοχή» ανέφερε ο Δήμαρχος  «Όταν ολοκληρωθεί ο πεζόδρομος θα είναι ένα  πραγματικό στολίδι, το οποίο θα ενισχύσει και άλλο την εικόνα της Αγίας Γαλήνης και ολόκληρου του παραλιακού της μετώπου. Θα δημιουργηθεί ένα χώρος αναψυχής για κατοίκους και επισκέπτες οι οποίοι θα μπορούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή και ευχάριστη διαδρομή σε ένα ειδυλλιακό μέρος.» συμπλήρωσε ο κ Ταταράκης.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση υφιστάμενης οδού
  • Κατασκευή επενδεδυμένη τάφρου και σωληνωτών τεχνικών για την συλλογή και απορροή των ομβρίων υδάτων.
  • Κατασκευή πεζόδρομου πλάτους 1,75μ με κυβόλιθους και όδευση τυφλών
  • Κατασκευή ποδηλατόδρομου (σε επαφή με τον πεζόδρομο) πλάτους 1,50μ με βιομηχανικό δάπεδο
  • Φωτισμός του πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου με αυτόνομα φωτιστικά σώματα LED ύψους 3,40μ
  • Επίσης θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!