δ-αγ-βασιλείου-όρισε-ως-άμισθο-ειδικό-702464
ΔΗΜΟΙ | 20.01.2021 | 15:09

Δ. Αγ. Βασιλείου: Όρισε ως άμισθο Ειδικό Σύμβουλο τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ρεθύμνου 

Τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργο Γιακουμάκη όρισε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ως άμισθο Ειδικό Σύμβουλο του για την παροχή εξειδικευμένων προτάσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Δήμου και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης ο κ. Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

« Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Γιώργο Γιακουμάκη για την αποδοχή της θέσης του άμισθου Ειδικού Συμβούλου. Πρόκειται για μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους που συνδυάζει την μακρά αυτοδιοικητική εμπειρία σαν Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνης και Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ρεθύμνου με την πλούσια εμπειρία του στο χώρο των επιχειρήσεων σαν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου αλλά και σαν δραστήριος επιχειρηματίας.

Η υγειονομική κρίση αφήνει πίσω της μια νέα ύφεση της οικονομίας. Στόχος μου λοιπόν είναι  η ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Δήμου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας μέσω της  αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για επιχειρήσεις και ιδιώτες, την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας και απασχόλησης και γενικά την  προώθηση ζητημάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Είμαι σίγουρος ότι ο κ Γιακουμάκης, που σαφώς είναι μια επιλογή μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες,  θα προσφέρει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Από την πλευρά του ο κ Γιακουμάκης δήλωσε:

« Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου τον Δήμαρχο για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του την οποία αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά. Ο κ.Ταταράκης είναι ένας δραστήριος Δήμαρχος με πλούσιο έργο αλλά είναι και ένας αυτοδιοικητικός με ευρύτητα σκέψης που καταφέρνει να αξιοποιεί και κινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις μιας περιοχής προς όφελος των Δημοτών του. Θα προσπαθήσω και εγώ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, να συμβάλω στην στήριξη και την βελτίωση της τοπικής οικονομίας»