δ-αγ-βασιλείου-επιστολή-ταταράκη-για-1009317
ΔΗΜΟΙ | 02.09.2022 | 17:59

Δ. Αγ. Βασιλείου: Επιστολή Ταταράκη για τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος του ΕΛΤΑ Σπηλίου

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη έχει προκαλέσει η φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος του ΕΛΤΑ Σπηλίου. Ο κ. Ταταράκης απέστειλε σχετική επιστολή προς  τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Αθανάσιο Στάβερη στην οποία αναφέρει τα  εξής:

«Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου με πληθυσμό 7.194 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021, εξυπηρετείται ως προς τις ταχυδρομικές υπηρεσίες από το κατάστημα Σπηλίου για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκειται η διακοπή λειτουργίας του. Όπως καταλαβαίνετε έχει προκληθεί αναστάτωση, θλίψη και αγανάκτηση από τους κατοίκους της περιοχής. 

Η απόσταση από το κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ στο Ρέθυμνο, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες είναι εξαιρετικά μεγάλη, ενώ για τα υπερήλικα άτομα είναι επιπλέον δύσκολη η μετάβαση στην πρωτεύουσα του Νομού.

Παράλληλα, πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι στο Σπήλι έχει διακοπεί η λειτουργία του τραπεζικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απευθύνονται μόνο στο Ταχυδρομείο Σπηλίου που εξυπηρετεί βασικές τραπεζικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την Τράπεζα Eurobank. Όπως καταλαβαίνετε, το κλείσιμο του Ταχυδρομείου αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και ιδιαίτερα για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική .

Η διακοπή λειτουργίας του ταχυδρομείου στην περιοχή μας αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυσσόμενη οικονομία του τόπου που στηρίζεται στο  πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, αποκόπτοντας τους από την παροχή υπηρεσιών που προσφέρει στην περιοχή το ταχυδρομείο, αλλά επιπλέον δυσκολεύει σε μέγιστο βαθμό τους υπερήλικες αναγκάζοντάς τους να μεταφέρονται σε μακρινή απόσταση για την εξυπηρέτησή τους.

Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παραπάνω επιστολή και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην υποβαθμιστεί  η περιοχή μας.»