Στα άκρα η κόντρα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής: "Δήμαρχε, θα πρέπει να ντρέπεσαι!" - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
Back

Στα άκρα η κόντρα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής: “Δήμαρχε, θα πρέπει να ντρέπεσαι!”

Τα… παράπονα μιας ευάλωτης κοινωνικά ηλικιωμένης γυναίκας προς τον δήμο Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα προς το Κοινωνικό Μαγειρείο της πόλης, στάθηκαν αφορμή για να ξεσπάσει σφοδρή κόντρα μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου.

Ειδικότερα, η ωφελούμενη γυναίκα παραπονέθηκε ότι «παρέλαβε μικρή ποσότητα τροφής και ψωμί τριών ημερών».

Περισσότερες λεπτομέρειες παραθέτει ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, στην ανακοίνωση – καταγγελία του:

«Σήμερα το απόγευμα, δέχθηκα τηλεφώνημα από ηλικιωμένη ωφελούμενη του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου, την οποία γνωρίζω πολλά χρόνια ως γιατρός της και η οποία μου είπε επί λέξει τα εξής: «Γιατρέ μου, δεν ντράπηκαν να μας στείλουν να φάμε 4 κουταλιές φακές και ψωμί 3 τουλάχιστον ημερών; Καλύτερα να μην μας έστελναν τίποτε».

Μη γνωρίζοντας αν είναι ακριβής η καταγγελία, διερεύνησα το θέμα και διαπίστωσα ότι είναι πραγματικό γεγονός. Και συνέβη, γιατί οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου απείχαν από την εργασία τους (και θα απέχουν και τις επόμενες μέρες), λόγω του ότι έχουν μείνει απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2015 (όπως κατ΄επανάληψη έχουμε καταγγείλει) και εμπαίζονται εκ συστήματος τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την συνένοχη δημοτική Αρχή. Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνος των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, που εκδίδει ανακοινώσεις για «ψύλλου πήδημα», αυτό το κράτησε κρυφό και από την αντιπολίτευση και από τους δημότες. Δήμαρχε, θα πρέπει να ντρέπεσαι», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Ζορμπά.

Η απάντηση

Βέβαια, η ανακοίνωση δεν έμεινε αναπάντητη. Ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, αντέδρασε και εξέδωσε με τη σειρά του μια ανακοίνωση που σκιαγραφεί το γεγονός με την άπορη γυναίκα.

Αναλυτικότερα:

«Χθες 10/3, βράδυ αργά, ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, με μια εξαιρετικά αγενή και επιθετική εναντίον μου ανακοίνωση, κατήγγειλε ότι μία ασθενής του (!) ωφελούμενη του Κοινωνικού Μαγειρείου, παραπονέθηκε ότι «παρέλαβε μικρή ποσότητα τροφής και ψωμί τριών ημερών».

Αναγκάζομαι να απαντήσω, αισθανόμενος απολύτως την ευτέλεια της εναντίον μου επίθεσης, από τον πρ. Δήμαρχο: Λόγω της αποχής από την εργασία των εργαζόμενων των Κοινωνικών Δομών άρα και του Κοινωνικού Μαγειρείου, (ενημερώνω παράλληλα ότι άρχισε από χθες η πληρωμή των εργαζόμενων μέσω ΜΚΟ) η υπεύθυνη εθελόντρια Ντ. Μανωλοπούλου, η οποία ορίσθηκε εκεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή εισηγήθηκε σε μένα αλλά και τον κ. Γερ. Βλάχο, Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την αποστολή σε 15-20 απολύτως αδύναμους να έχουν φαγητό ωφελούμενους του Μαγειρείου, τροφής από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, τροφής προοριζόμενης για τους εργαζόμενους των Σταθμών. Έτσι και έγινε. Συμπληρώνω ότι η κ. Μανωλοπούλου, αμφισβητεί την καταγγελία του πρ. Δημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση θλίβομαι γιατί απαντώ σε αυτή την ανακοίνωση. Θλίβομαι ειλικρινά».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!