Δ. Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Όχι στο νέο ΧΥΤΑ Φυλής

Στις 19.2.2020 το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων Καματερού μετά από πρόταση του Γ. Κομματά επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ  ΜΑΣ»  ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ι.      Να ματαιωθεί ο ηλεκτρονικός, διεθνής διαγωνισμός για την «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων», η διακήρυξη του οποίου εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ. 248/2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΝΑ.

  1. Να σταματήσει κάθε διαδικασία αναβάθμισης-επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής, η οποία δεν προωθεί την πραγματική ανακύκλωση, ακύρωση του σχεδίου για νέα μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και καύσης.

ΙΙI   Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για το λατομείο Μουσαμά, που βρίσκεται μια ανάσα από Πετρούπολη και Καματερό, και να ανατραπεί με νομοθετική παρέμβαση ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (Νόμος Βάσω Παπανδρέου 2003).

  1. IV.Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων και να εγκαταλειφθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός για νέα εγκατάσταση στον ΟΕΔΑ Φυλής.
  2. V. Να καταργηθεί  το καθεστώς των αντισταθμιστικών.
  3. VI. Να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες τόσο σε Εθνικό Επίπεδο (Βουλή των Ελλήνων) όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο (Περιφέρεια Αττικής) με σαφή χρονοδιάγραμμα για την χωροθέτηση νέων σημείων διαχείρισης αποβλήτων εκτός Δυτικής Αθήνας.

VII.   Να καθοριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

VIII.   Να ληφθούν άμεσα μέτρα περαιτέρω προώθησης της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή από το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Αττικής.

ΙΧ.     Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο περιφερειακό Συμβούλιο   Αττικής την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΥΤΑ, ΟΧΙ, ΦΥΛΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!