ΧΥΤΑ Γραμματικού: Σε «οργανωμένη» αντίσταση κάτοικοι και δήμος

Με «οργανωμένη» αντίσταση κατά τις λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι και ο δήμος της περιοχής.

Μετά την ένταση το βράδυ της Τρίτης, όταν κάτοικοι αντιλήφθηκαν απορριματοφόρα να πλησιάζουν και έστησαν οδοφράγματα ενώ πέταξαν πέτρες τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε, την οργάνωση «αντίστασης» σε νομικό επίπεδο, αλλά και στον δρόμο, προβλέποντας κονδύλι για την υπεράσπιση όποιου συλληφθεί.

Οι κάτοικοι αντιδρούν για πάνω από μια δεκαετία υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ και θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης κάλεσε την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και να μην προχωρήσει στη λειτουργία της μονάδας στο Γραμματικό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΥΤΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!