χρήστος-παππούς-η-χωματερή-για-το-δήμο-1109265
ΔΗΜΟΙ | 17.12.2022 | 13:20

Χρήστος Παππούς: Η Χωματερή για το Δήμο Φυλής έχει τελειώσει -Δουλεύουμε για αποκατάσταση και παραγωγή ενέργειας

Τον κώδωνα του κινδύνου, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής έκρουσε, για ακόμα μια φορά, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Μιλώντας στο Συνέδριο για την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων (Waste to Energy), που διοργανώθηκε, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, τόνισε ότι η Χωματερή κλείνει λόγω κορεσμού και ότι τώρα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, εκτός του Δήμου Φυλής, ο οποίος πρόσφερε επί εξήντα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Φυλής αναφέρθηκε στο, εν εξελίξει, έργο αποκατάστασης της Χωματερής με τη φύτευση και την τοποθέτηση πάρκου φωτοβολταϊκών σε έκταση1500 στρεμμάτων. Επίσης, στη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Ενέργειας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τη δημιουργία μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης της βιομάζας που παράγεται από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού νερού για τα νοικοκυριά της Φυλής και του Πανοράματος. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα αξιοποιήσει το βιοαέριο που εκλύεται από το αποκαταστημένο τμήμα της Χωματερής για την παραγωγή ενέργειας που θα διατεθεί, δωρεάν, στους δημότες.

Ο Χρήστος Παππούς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόγραμμα γεωτρήσεων που εφαρμόζει ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), με στόχο την εκμετάλλευση των υπόγειων υδάτων της Πάρνηθας για την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης και την άρδευση των χώρων πρασίνου.

«Πιστεύουμε ότι, ως Δήμος Φυλής, έχουμε κερδίσει το στοίχημα για το περιβάλλον, αλλά πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο μηδέν», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του Δημάρχου Φυλής, προβλήθηκε βίντεο για την αποκατάσταση της χωματερής και την παραγωγή ενέργειας.