χρηματοδοτήσεις-ύψους-62-εκατ-ευρώ-για-1071735
ΔΗΜΟΙ | 19.09.2022 | 15:15

Χρηματοδοτήσεις ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για το Δ. Αγίου Βασιλείου

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης την περασμένη  Παρασκευή κατά την παραμονή στην Αθήνα. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε κοινή επίσκεψη με τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για θέματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Αναλυτικά συζητήθηκαν τα εξής:

  • Η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου στο πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης με τίτλο «Αναβάθμιση κύριου δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Αγίου Βασιλείου Π.Ε. Ρεθύμνου ΘΕΣΗ: Κεραμέ – Αγαλιανού – Αγία Παρασκευή» προϋπολογισμού 1.701.250 ευρώ. H πρόταση αυτή ήταν και η πρώτη η οποία υποβλήθηκε σε ολόκληρη την χώρα όπως σημείωσε ο Αν. Υπουργός και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις τους επόμενες ημέρες.
  • Η πρόταση χρηματοδότησης για «Επαναχρησιμοποίηση εμβληματικού κτιρίου στην νέα Κρύα Βρύση για την δημιουργία χώρου επιμόρφωσης και λαογραφίας» με προϋπολογισμό 740.917 ευρώ η οποία είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Η συγκεκριμένη πρόταση θα εξεταστεί στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου με θετική εισήγηση.

Παράλληλα εγκρίθηκαν από τον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα οι εξής χρηματοδοτήσεις:

  • Αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας και κατασκευή δικτύων υδροάρδευσης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ το οποίο αφορά τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές (ΤΚ Κρύας Βρύσης και Μελάμπων)
  • Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και αφορά τις Τοπικές Κοινότητες ολόκληρου του Δήμου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Ο κ. Ταταράκης ευχαρίστησε τον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα καθώς και τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννη για την εξαιρετική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρο Βαρελίδη ενώ παρενέβη τηλεφωνικά ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Σκοπός της επίσκεψης του Δημάρχου ήταν η πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στα πλαίσια της πρόσκλησης ΤΑ-01 του Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με τίτλο έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ-ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» και προϋπολογισμό 3.374.286,51€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α). Στην σύσκεψη που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερα θετική διάθεση από την πλευρά του Υπουργείου για την ένταξη του έργου και την χρηματοδότηση του λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Υφυπουργό κ. Αμυρά όσο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Βαρελίδη αλλά και τον κ. Κεφαλογιάννη για την στήριξη του στο αίτημα του Δήμου.