Χίος -προσφυγικό: «Λαοθάλασσα» στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Πλαστικές καρέκλες επιστρατεύτηκαν στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδρίασης του Δημοτικού συμβούλιου, στο Δημαρχείο, προκειμένου να παρακολουθήσουν δημότες κυρίως από τον Βροντάδο και τα Καμπόχωρα, την κατεπείγουσα συνεδρίαση του σώματος για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα αρκετός κόσμος βρέθηκε εκτός του κτιρίου. Στη συνεδρίαση ο Κυβερνητικός Βουλευτής Υφυπουργός Νότης Μηταράκης, που μεταφέρει την Κυβερνητική απόφαση για δημιουργία Κλειστού κέντρου Κράτησης μεταναστών – προσφύγων στο Αίπος, με ταυτόχρονα κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Έχει προηγηθεί προσυνεδρίαση του Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, στην οποία αποφασίστηκε να μην δώσει ο Δήμος Χίου σε ότι τον αφορά την έγκριση του για οποιαδήποτε δομή, που θα ξεπερνά τον αριθμό των 500 ατόμων, που μπορεί να φιλοξενήσει το νησί με βάση τα ποσοστά, που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: alithia.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΧΙΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΛΑΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!