Χανιά: «Hλεκτρονικό μάτι» βάζει τέλος στην κατάληψη των θέσεων στάθμευσης για ΑμΕΑ

Η «κατάληψη» των θέσεων στάθμευσης για τα ΑμΕΑ αποτελεί μια λυπηρή πραγματικότητα σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους.

Προς αποφυγή αυτού του φαινομένου, ο δήμος Χανίων υιοθέτησε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την ενημέρωση των οδηγών με κινητικά προβλήματα για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, μέσω κινητού.

Η τοποθέτηση αισθητήρων  ξεκίνησε από τον Μάρτιο (2019) σε 160 οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ και η ανάπτυξή του έχει ως στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της κατάληψης αυτών των θέσεων από άλλους οδηγούς.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από το Σωματείο ΑμΕΑ Χανίων και  η δημοτική αρχή συνεργάστηκε με εταιρία τηλεπικοινωνιών που εγκατέστησε το «ηλεκτρονικό μάτι».
Μέσω app στο κινητό, ο ενδιαφερόμενος σε πραγματικό χρόνο θα πληροφορείται πού υπάρχει διαθέσιμη θέση, θα δρομολογείται στην πλησιέστερη ελεύθερη και αν στο μεταξύ αυτή καταληφθεί, ο οδηγός θα λαμβάνει νέες οδηγίες.

Επίσης, το σύστημα θα πιστοποιεί ότι η θέση καλύφθηκε από αυτοκίνητο οδηγούμενο από ΑμΕΑ και σε διαφορετική περίπτωση θα ειδοποιείται αυτομάτως η Τροχαία.

Όλη αυτή η διαδικασία θα τροφοδοτείται με νέα στοιχεία, για παράδειγμα η κάλυψη θέσεων αυτοκινήτων ΑμεΑ, το ποσοστό της κάλυψης θέσεων, η χρονική διάρκεια οι ώρες αιχμής αλλά και οι παραβάσεις ώστε να βελτιώνεται να γίνεται πιο φιλικό στο χρήστη και πιο πρακτικό.

Συνολικά, τα σημεία των Χανίων στα οποία θα εγκατασταθεί είναι δέκα.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΑΝΙΑ, ΑΜΕΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!