Categories: Δήμοι

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης – Διακόπηκε η συνεδρίαση

Ένα πρωτοφανές και ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μεταμόρφωσης όταν η κάμερα του Δήμου που κάλυπτε τη διαδικασία, εστίασε στο κινητό ενός δημοτικού συμβούλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ekfrasi.net, την ώρα που τοποθετούταν άλλος δημοτικός σύμβουλος η κάμερα έφυγε από το πρόσωπο του και ζούμαρε στον δημοτικό σύμβουλο Φώτη Παπαδόπουλο εστιάζοντας στο κινητό του.

Το εν λόγω περιστατικό καταδίκασαν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαδικασίας.

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί τις ερχόμενες μέρες.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό εστίασης της κάμερας καταγραφής του δημοτικού συμβουλίου στο κινητό δημοτικού συμβούλου.

Η καταγραφή προσωπικών δεδομένων και η απόπειρα παγίδευσης πολιτικού προσώπου είναι μια απολύτως καταδικαστέα συμπεριφορά.

Η δημοτική αρχή του κ. Σαραούδα έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη του γεγονότος”.

Δείτε το βίντεο:

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Παπαδόπουλος, δίνοντας τη δική του απάντηση, τονίζει ότι:

“Στο ύστατο σημείο του πολιτικού ξεπεσμού και της ηθικής κατάπτωσης έφθασε η Δημοτική Αρχή Σαραούδα.
Στη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης, την 1η Φεβρουαρίου 2023, η κάμερα που καταγράφει και μεταδίδει απ’ ευθείας τη συνεδρίαση, τη στιγμή που ομιλητής είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παναγιώτης Μακρίδης, εστιάζει και ‘’ζουμάρει’’ ως δια μαγείας στο ενεργό κινητό μου τηλέφωνο.
Η κατάφορη παραβίαση προσωπικών μου δεδομένων τα οποία δημοσιοποιήθηκαν live προς κάθε κατεύθυνση μέσω του διαδικτύου, είναι ανήκουστο και πρωτοφανές γεγονός.
Η πράξη αυτή παραβιάζει σωρεία διατάξεων που προστατεύουν το απόρρητο και μάλιστα την ώρα άσκησης των δημόσιων καθηκόντων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η απροκάλυπτα φασιστική, παρακρατική ενέργεια και συμπεριφορά πλήττει, θίγει και προσβάλλει την πολιτική, προσωπική και οικογενειακή μου υπόσταση.
Καταρρακώνει κάθε έννοια δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με τιμή και ακεραιότητα υπηρετώ 25 ολόκληρα χρόνια.
Το γεγονός αυτό αποτελεί την πιο μαύρη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς και τι καταγράφουν, σε ποιο μέγεθος και βαθμό αυτές οι κάμερες.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις και κυρίως τις δικαιολογίες του Δημάρχου κ. Σαραούδα, για την προστασία και κάλυψη του άμισθου συμβούλου και επιστήθιου φίλου του κ. Στρογγυλούδη, στον οποίο έχει αναθέσει όλες τις ενέργειες λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων μετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όχι μόνο, κι επειδή σ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή το θράσος, η έπαρση και η αλαζονεία περισσεύουν σε βαθμό τύφλωσης, τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη.
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Φώτης Παπαδόπουλος”

Παράλληλα, η Δημοτική Κίνηση #Πολιτεία_Πολιτών, αναφέρει:

Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτό που συνέβη χθές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Μεταμόρφωση, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι μια από τις κάμερες καταγραφής της διαδικασίας είχε εστιάσει στο κινητό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Φώτη Παπαδόπουλου.
Η #Πολιτεία_Πολιτών -ως όφειλε- κατήγγειλε άμεσα το γεγονός και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο διεκόπη αμέσως μετά.
Ως Δημοτική Κίνηση που απαρτίζουν και υποστηρίζουν #δημοκρατικοί_πολίτες, καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια ως ευθεία #αμφισβήτηση στους #Δημοκρατικούς_θεσμούς και τα #ανθρώπινα_δικαιώματα και ως #προσβολή στην ατομική αξιοπρέπεια και την #προστασία_των_προσωπικών_δεδομένων.
Δεν μπορούμε να μην διερωτηθούμε εάν αυτή η φορά #ήταν_η_πρώτη (;) ή εάν τα κινητά τηλέφωνα και τα προσωπικά μας στοιχεία ήταν σε «κοινή» θέα κατά τη διάρκεια και άλλων συνεδριάσεων.
#Αγανάκτηση και μόνο προκαλεί η #κατάχρηση_εξουσίας από τον κύριο Σαραούδα ο οποίος επέτρεψε την καταγραφή των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου από αμισθί σύμβουλό του, απουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Επισημαίνουμε δε, ότι το Αυτοτελές Τμήμα  Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής, που υπάγεται απ’ ευθείας στον Δήμαρχο, είναι υπό διάλυση και οδηγείται προς ιδιωτικοποίηση.
Ο κύριος Σαραούδας απέδειξε περίτρανα την #ασέβεια του απέναντι στο θεσμικό του ρόλο κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που του δόθηκε, αλλά και την #άγνοια του ως προς τη νομοθεσία αναφέροντας ότι θα διενεργήσει Ε.Δ.Ε. (Ένορκη Διοικητική Εξέταση).
Η Ε.Δ.Ε., κύριε #ΣτράτοςΣαραούδας, ασκείται αποκλειστικά στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Βασική γνώση για όσους έχουν σχέση με την Αυτοδιοίκηση.
Επειδή η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι πάνω απ’ όλα!
Επειδή ο άνθρωπος και η αξιοπρέπειά είναι στο επίκεντρο!
Επειδή η πόλη δεν είναι τσιφλίκι κανενός μας!
Επειδή κάθε «έγκλημα»πρέπει να τιμωρείται
Επειδή όλα τέλος πάντων, έχουν ένα όριο!
Κύριε Σαραούδα, θεωρoύμε ότι ο τίτλος του Δημάρχου δεν μπορεί πλέον να συνοδεύει το όνομά σας.

Comments are closed.


Recent Posts

To καυτό γλωσσόφιλο Μάστορα – Βανδή και… οι «εξηγήσεις»

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο με τον Χρήστο Μάστορα και την Δέσποινα Βανδή να βρίσκονται στη σκηνή του «Έναστρον» και να είναι ιδιαίτερα…

3 λεπτά ago

«Μου στέλνουν συνεχώς γυμνές φωτογραφίες» – Τι καταγγέλλει η Απατζίδη του ΜέΡΑ 25

Δέκτης χυδαίου μηνύματος και ηλεκτρονικής σεξουαλικής παρενόχλησης έγινε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Μαρία Απατζίδη. Όπως η ίδια αποκάλυψε, ακόλουθός της…

13 λεπτά ago

Αυτός ο γνωστός ηθοποιός είναι αδερφός υπουργού!

Ο «Πάνος» του Σασμού αλλά και ο δικαστής της Ελένης Σταμίρη στις «Άγριες Μέλισσες», είναι ο Μάνος Γεραπετρίτης. Και είναι αδερφός του…

18 λεπτά ago

Αναστολή της απεργίας και στο Μετρό την Τρίτη 28 Μαρτίου

Νέα ανατροπή στην αυριανή 24ωρη απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά τον ΗΣΑΠ και το τραμ, κανονικά…

38 λεπτά ago

ΚΚΕ: Καταγγέλλει «αστυνομική τρομοκρατία» στον αγώνα Χολαργού – Ηλυσιακού

Για «επιχείρηση αστυνομικής τρομοκρατίας» στον ποδοσφαιρικό αγώνα Χολαργού - Ηλυσιακού κάνει λόγο η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στα βόρεια προάστια.…

49 λεπτά ago

Χαλκιδική: Απέδρασε η 26χρονη που κατηγορείται για τη ληστεία μαμούθ σε κοσμηματοπωλείο

Σε εξέλιξη είναι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό 26χρονης, η οποία απέδρασε χθες το βράδυ από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας,…

1 ώρα ago