Χαμός στο δήμο Ρόδου: Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ζητά παραίτηση δημάρχου

Επίθεση με σκληρές εκφράσεις κατά του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη εξαπέλυσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ιατρίδης καλώντας το δήμαρχο ταύτοχρονα να παραιτηθεί. Οι οργισμένες δηλώσεις του δημοτικού  συμβούλου, έγιναν στον απόηχο των δηλώσεων του δημάρχου, που τον έθεσε εκτός παρατάξεως και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Ξεκαθάρισε πως δεν παραιτείται από την ΔΕΡΜ ΑΕ, λέγοντας πως θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος για να αποφασίσει το όργανο για την απομάκρυνση, να οριστεί νέα διοίκηση και να παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Σχολιάζοντας τις φήμες για ενδεχόμενη κάθοδό του στην πολιτική είπε ότι έκλεισε την πορεία του το 2010 και κάλεσε τον δήμαρχο να παραιτηθεί καθώς, όπως είπε, ‘αυτό του ζητάει ο κόσμος.

Πάντως εστίασε στο γεγονός πως η στάση του δημάρχου απέναντί του, καθώς και κατά του Δώρου Κωνσταντίνου, ήταν εξ αρχής εχθρική και κάλεσε τον κ Καμπουράκη να ‘δώσει εξηγήσεις τι σημαίνει ότι είναι ξένο σώμα στην παράταξη’. Και πρόσθεσε:

«Με την στάση του αυτή και με τις δηλώσεις του, επιβεβαιώνει –ουσιαστικά- τους λόγους για τους οποίους με διέγραψε ο κ. Καμπουράκης από την παράταξη “Με Δύναμη Για Τη Ρόδο” λειτουργώντας με εμπάθεια. Με αυτές τις δηλώσεις, αποδεικνύει πως επιχειρεί να μεθοδεύσει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μια προσπάθεια, ώστε να υπάρξει διαρροή ψήφων από την πλειοψηφία και με απώτερο στόχο, να πείσει τους πολίτες ότι ο δήμαρχος έχει χάσει την δεδηλωμένη και δεν ελέγχει το σύνολο της παράταξής του. Ενδεχομένως, ελπίζει πως όταν έρθει προς ψήφιση η πρόταση του δημάρχου για την αλλαγή του δ.σ. της ΔΕΡΜ Α.Ε. να καταψηφιστεί από μέλη της πλειοψηφίας. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένδειξη για το πώς λειτουργεί, υπογείως και παρασκηνιακώς».

Καμπουράκης: Η Ρόδος θα απαλλαγεί από τo αποτυχημένο παρελθόν

Είχε προηγηθεί η δημόσια απαίτηση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη που έθεσε εκτός δημοτικής παράταξης τον κ. Ιατρίδη.   

Σύμφωνα με το δήμαρχο  «ο κ. Ιατρίδης είναι εκείνος που ευθύνεται για την εξέλιξη αυτή, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε, καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είχε καταστεί ξένο σώμα στην παράταξη.

«Από σήμερα δεν υπολογίζω στην ομάδα μου τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ιατρίδη και πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ. Με τη λειτουργία του φρόντισε ο ίδιος να καταστεί ξένο σώμα στην παράταξή μου.

Παλαιότερα ένας μεγάλος ηγέτης είχε πει: «έκανε ό,τι μπορούσε για να θέσει εαυτόν εκτός κινήματος». Στην περίπτωσή μου εκτός της παράταξής μας. Από σήμερα θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν τον υπολογίζω στην παράταξη και περιμένω και από τον ίδιο την παραίτησή του.

Του ζητώ να το κάνει με σεβασμό κυρίως στον εαυτό του. Από σήμερα τον υπολογίζω και τον μετρώ ως ξένο σώμα στη δημοτική πλειοψηφία στην παράταξή μου» δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος δήλωσε:

Η απόφασή μου να συγκροτήσω την παράταξη «Με ΔΥΝΑΜΗ για τη ΡΟΔΟ», ήταν πάνω απ’ όλα απόφαση να ηγηθώ της ρήξης με το νοσηρό παρελθόν, που απομύζησε με ιδιοτέλεια τη Ρόδο, και της στέρησε τις δυνατότητες και τη λάμψη που άξιζε.

Η απόφαση αυτή τιμήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών της Ρόδου, και μας έδωσε την ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να οδηγήσουμε τη Ρόδο σε μια νέα εποχή. Μένω αταλάντευτα προσηλωμένος σε αυτό το συμβόλαιο τιμής, με τους Ροδίτες. Η εμπιστοσύνη των Ροδιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη, έναντι οποιασδήποτε πίεσης ή απειλής πολιτικού κόστους. Η θέση μου λοιπόν είναι κρυστάλλινη: Μηδενική ανοχή, αδιαπραγμάτευτα κανένας συμβιβασμός με τα βαρίδια του παρελθόντος, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η σημερινή Δημοτική Αρχή της Ρόδου, δεν κάνει τα «στραβά μάτια» για κανέναν. Αυτή η καθαρή θέση με οδήγησε να εισάγω από την προηγούμενη εβδομάδα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της αντικατάστασης του Γ. Ιατρίδη από εκπρόσωπο του Δήμου Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΡΜΑ.Ε., να ανακοινώσω εχθές ότι για την παράταξή μας είναι ξένο σώμα και να του ζητήσω να παραιτηθεί από την παράταξη, καθώς η πολιτική συμπεριφορά του δεν συνάδει πλέον με τις αρχές και τις θέσεις μας. Δυστυχώς ο κ. Ιατρίδης όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά προχώρησε με την σημερινή του εμφάνιση σε μια σειρά παραληρηματικών δηλώσεων. Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό.

Ο τόπος, δεν μπορεί να πληρώνει εις το διηνεκές την αδυναμία ορισμένων να αντιληφθούν, ότι η πολιτική ζωή θα υπάρξει, χωρίς την «πεφωτισμένη» παρουσία τους. Αρκετά με τις «αυθεντίες».

Η απόφασή μου παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Η Ρόδος θα απαλλαγεί από τo αποτυχημένο παρελθόν, με κάθε τρόπο. Έτσι ή αλλιώς.

Ο δήμαρχος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει

Από την πλευρά του, ο Γ. Ιατρίδης, κατηγόρησε τον κ. Καμπουράκη ότι: «Προσπαθεί ‘να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το σοβαρό ζήτημα που υπάρχει στη Ρόδο με την αποκομιδή των απορριμμάτων μεταφέροντας την ‘ατζέντα’ σε άλλο θέμα. Αυτά είναι πολιτικές πρακτικές απαράδεκτες. Το νησί ‘καίγεται’ αυτή την στιγμή και η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι δύο τρεις μήνες. Είναι το μετά. Το τι θα γίνει αφού το νησί θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών…» και επιφυλάχθηκε ότι θα τα πει όλα στο δημοτικό συμβούλιο.

Είπε ακόμη: «Δεν έχω ανάγκη ούτε από καρέκλες, ούτε από δόξα. Έκλεισα την πορεία μου το 2010. Κατέβηκα στις εκλογές επειδή έπρεπε να γίνει ένα βήμα για το νησί» και κατηγόρησε τον δήμαρχο για απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι σε άλλους θεσμούς κ.λπ. και είπε πως ο κόσμος, του λέει ότι ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί επειδή δεν έχει επαφή με την παράταξή του, ενώ έχει παραγκωνισμένους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
«Δεν κατάλαβα γιατί είπε ότι είμαι ‘ξένο σώμα’ στην παράταξη Εκείνος έχει καταλάβει ότι είναι ξένο σώμα στην τοπική κοινωνία;», είπε ο κ. Ιατρίδης.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως προσπάθησε πολύ για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη ΔΕΡΜ Α.Ε. και μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα όπως η Κοιλάδα των Πεταλούδων και το master plan για τις Ιαματικές Πηγές της Καλλιθέας και ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθεί από το δ.σ. αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος: «Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Η πορεία μου έκλεισε το 2010. Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]