Categories: Δήμοι

Χαμός στη Μήλο με τη φιλοξενία γιατρών: Δήμαρχος & πρόεδρος ΚΥ στην αστυνομία

Σάλος εν μέσω καλοκαιριού, στην όμορφη Μήλο,  αφού, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκύψει ζήτημα με τη φιλοξενία γιατρών στο νησί

Ο δήμαρχος του νησιού έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας και η κόντρα τους μάλιστα πήρε διαστάσεις, καθώς οι δυο τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Τι προηγήθηκε

H παρέμβαση της αστυνομίας έγινε, όταν ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, Κώστας Μακρής, επιχειρούσε να αναδιαμορφώσει το κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, ώστε να φιλοξενηθεί ο ορθοπεδικός που έφτασε με απόσπαση στη Μήλο. Ο πρόεδρος θα αξιοποιούσε, δηλαδή, το μισό μέρος του ιατρείου, ώστε το ένα κομμάτι να λειτουργεί ως διαμέρισμα για τον ορθοπεδικό και το άλλο ως ιατρείο. «Διαφορετικά ο ορθοπεδικός θα κοιμόταν στην άμμο και βέβαια την επομένη θα έπαιρνε το καράβι της επιστροφής» εξηγεί στο protothema.gr o πρόεδρος του Κέντρου Υγείας.

Ωστόσο ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Μικέλης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο ζήτημα, μη εγκρίνοντας την πρωτοβουλία του προέδρου του Κέντρου Υγείας. Για να εμποδίσει τις διαδικασίες, μάλιστα, προέβη στην υποβολή μήνυσης για παραβίαση δημοτικής περιουσίας. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο δήμαρχος Μήλου είχε διαμαρτυρηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για έλλειψη γιατρών στο νησί! Το «σίριαλ» είχε και συνέχεια, με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας να προβαίνει επίσης σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ειδικότερα, το Milos Voice που επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου, έλαβε τις εξής απαντήσεις:

«Προ ολίγων ημερών, καταφέραμε ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, να γίνει πρόσληψη δύο ειδικευμένων ιατρών με Σύμβαση εργασίας τριάντα έξι (36) μηνών. Πρόκειται για μια Ιατρό Πνευμονολογίας, ειδικότητα άκρως σημαντική λόγω COVID-19 και έναν ιατρό Ορθοπεδικής, που δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσο απαραίτητος μας είναι. Όπως είναι γνωστό, στο νησί τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυξημένης τουριστικής ζήτησης, είναι δύσκολο να βρεθούν διαμερίσματα και δωμάτια που θα φιλοξενήσουν τους γιατρούς, οι οποίοι έρχονται να υπηρετήσουν τον Τομέα της Υγείας στο νησί. Έπρεπε να βρεθεί άμεσα μια λύση, προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος που θα φιλοξενήσει προσωρινά  τους γιατρούς, τουλάχιστον  για το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου. Ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου, πήρα την πρωτοβουλία να διαμορφώσω με απλά μέσα ένα μικρό μέρος του Π.Ι. Αδάμαντα, σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του ενός γιατρού. Ο υπόλοιπος χώρος του κτιρίου, θα συνέχιζε να χρησιμοποιείται ως Ιατρείο, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία δυσλειτουργία στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Τονίζω, είναι λύση ανάγκης, προσωρινή μάλιστα, μέχρι να περάσει η δύσκολη θερινή περίοδος και  να βρεθεί μια  λύση. Ωστόσο ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Μικέλης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο ζήτημα, μη εγκρίνοντας την πρωτοβουλία που πήρα και προκειμένου να εμποδίσει τις διαδικασίες, μάλιστα, προέβη στην υποβολή μήνυσης για παραβίαση δημοτικής περιουσίας. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι εντάσεις να φθάσουν στα άκρα και να υποβληθούν αμφότερα μηνύσεις».

Καταλήγοντας, ο κύριος Κώστας Μακρής ανάφερε ότι “προσπάθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα της διαμονής του γιατρού, αφού άλλωστε ο ρόλος του όπως μας ανέφερε ο ίδιος, είναι να βρίσκει λύσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία”.

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η θέση και η “οπτική” του Δημάρχου Μήλου για το περιστατικό, καθώς ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, ούτε έχει βγει κάποια ανακοίνωση από πλευράς Δήμου.

Χαμός και στο internet και στα social media

Να σημειωθεί ότι μόλις έγινε γνωστή η είδηση, το internet, πήρε φωτιά από σχόλια. Κάποιοι έγραψαν:

-«Είχε δίκιο ο δήμαρχος. Τόσα AirBnB έχει το νησί. Δεν μπορούσε ο γιατρός να νοικιάσει ένα; Με προσωπικά έξοδα του γιατρού βέβαια….»

-«Ε και που είναι το κακό; Ένας γιατρός παραπάνω για τα νοσοκομεία της Αθήνας. Ας κάτσουν χωρίς γιατρό στα νησιά και ας παίρνουν τα καράβια και να τραβιούνται στην Αθήνα».

-«Τραγικοί οι άνθρωποι στα νησιά των Κυκλάδων, δεν έχουν χώρους να στεγάσουν απαραίτητο δημόσιο προσωπικό. Από δασκάλους, αστυνομικούς και τώρα και υγειονομικούς».

-«αμα φύγει έξω (ο γιατρός) μην αναρωτηθείτε γιατί»

-“Έ, ας έπαιρνε έξοπλισμό γιά έλεύθερο κάμπινγκ μαζί του,
δεν ήξερε, άς ΄ρώταγε”

Comments are closed.


Recent Posts

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Πρόσκληση στη «Φλόγα της αγάπης»

Ο  Δήμος Αγίου Βασιλείου - Τομέας Πολιτισμού και ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», μέλος της Π.Ο.ΣΕ.Α. (Πανελλήνια…

16 λεπτά ago

ΕΛΑΣ: Κατασχέθηκαν 7 τόνοι λαθραίου καπνού και 750.000 πακέτα τσιγάρα

Σχεδόν επτά τόνοι επεξεργασμένου καπνού και πάνω από 750.000 πακέτα τσιγάρα, έφερε στο «φως» έρευνα της Ασφάλειας Κιλκίς σε συνολικά…

20 λεπτά ago

Εξάρχεια: Συλλήψεις και προσαγωγές από επιχείρηση της Αστυνομίας κατά της διακίνησης ναρκωτικών

Σε δύο συλλήψεις και 11 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών…

31 λεπτά ago

Φωτιά στον Έβρο: Γιατί η πυρκαγιά θεωρείται «αυτοκαθοδηγούμενη»

Συνεχίζεται για έκτη ημέρα η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο, όπου οι…

39 λεπτά ago

ΔΝΤ: Αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

Το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναθεώρησε ξανά προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, προειδοποιώντας ότι οι…

47 λεπτά ago

Χαμόγελο Του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 13χρονος το απόγευμα της Κυριακής από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Νέα Σμύρνη, καθώς την περασμένη Κυριακή το απόγευμα χάθηκαν από την περιοχή τα ίχνη του 13χρονου…

54 λεπτά ago