χαλκίδα-δικαίωση-για-εργαζομένους-κα-1095852
ΔΗΜΟΙ | 21.11.2022 | 17:59

Χαλκίδα: Δικαίωση για εργαζομένους, καταδίκη για τα «κατασκοπιλίκια» της δημάρχου

Δικαίωση για το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Χαλκίδας και καταδίκη για τις παράνομες και αντιθεσμικές πρακτικές της δημοτικής ηγεσίας της πόλης υπό την Έλενα Βάκα, έφερε η απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο απαγόρευσε τη λήψη από τις κάμερες που παράνομα τοποθετήθηκαν, με σκοπό την παρακολούθηση των χώρων συνάθροισης των εργαζόμενων στο χώρο του εργοταξίου.

«Οι παρακολουθήσεις που επιθυμούσε η κ. Δήμαρχος, καρικατούρες αυτών που οργανώνονται από παρακρατικά στελέχη, προσβάλουν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και δεν μπορεί να έχουν μακρύ βίο. Το σκοτάδι πάντα θα νικιέται από το φως. Παραφωνία σε όλα αυτά, δυστυχώς, επίσης αποτέλεσε και η στάση των μελών της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» οι οποίοι όχι μόνο δεν στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη μάχη, αλλά επέλεξαν να αποδεχτούν και να στηρίξουν, ως καλώς γενόμενες, τις ενέργειές αυτές της κ. Βάκα» τονίζει το σωματείο των Εργαζομένων σε σχετική του ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Ας δηλώσουν επιτέλους με ποιους είναι. Με τους εργαζόμενους και τη νομιμότητα ή με εκείνους που αυθαιρετούν και καταχρώνται την εξουσία που τους εμπιστεύτηκαν οι Δημότες; Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι και η κοινωνία της Χαλκίδας θα κρίνουν όλους μας.»

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί η αντίδραση της δημάρχου.