Μπρέγιαννης προς Πατούλη: Δώσε στοιχεία Επιχειρήσεων, αλλιώς πάω εισαγγελέα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Φεβρουάριος
Back

Μπρέγιαννης προς Πατούλη: Δώσε στοιχεία Επιχειρήσεων, αλλιώς πάω εισαγγελέα

Νέα επίθεση κατά του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη εξαπολύει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, με αφορμή την τακτική τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του να «συσκοτίζουν τη λογοδοσία απέναντι στους δημότες, αρνούμενοι να δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά αποτελέσματα των δημοτικών  επιχειρήσεων». Μάλιστα, καλεί το Γιώργο Πατούλη να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει κατά το παρελθόν ή να εξουσιοδοτήσει τους προέδρους των δ.σ. των εταιρειών του δήμου», καθώς σε αντίθετη περίπτωση «ενεργώντας στο όνομα των πολιτών, θα προσφύγουμε στον Εισαγγελέα, ζητώντας τη χορήγησή τους μετά από εισαγγελική εντολή».

«Απορρίπτουν τη διαφάνεια, επικαλούμενοι τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε καθεστώς ανωνύμων εταιρειών, αγνοώντας σκοπίμως το ιδιαίτερο καθεστώς που προβλέπει ο ίδιος ο νομοθέτης, αναγνωρίζοντας ως βασικό και κύριο μέτοχο το Δήμο Αμαρουσίου και πρόεδρο του δ.σ. δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας», σημειώνει ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης και υπογραμμίζει:

«Ξεχνούν, όμως, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του ότι μέσω των εταιρειών διαχειρίζονται τα χρήματα των δημοτών ή κοινοτικούς πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ. Κατά συνέπεια, ο κάθε πολίτης – και όχι μόνον ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως – έχει έννομο συμφέρον να ζητεί πληροφορίες για τα οικονομικά τους, με βάση τις αρχές του ελέγχου και της διαφάνειας όλων των δημόσιων και κρατικών υπηρεσιών.

»Τους υπενθυμίζουμε δε ότι η Αναπτυξιακή του Δήμου Αμαρουσίου λειτουργεί παράνομα – χωρίς δημοσιευμένο ισολογισμό – και μολαταύτα προχωρεί στην υλοποίηση έργων από το ΕΣΠΑ που προβλέπουν την πρόσληψη ανέργων χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ταυτόχρονα μισθώνει ακίνητο (σ.σ.: λες και δεν επαρκούν τα ιδιόκτητα!) επί της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, καταβάλλοντας εξωφρενικά υψηλό μίσθωμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης.

»Επίσης, η ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ προβαίνει διαρκώς σε απευθείας αναθέσεις έργων ή υπηρεσιών(κυρίως νομικών!), προχωρεί σε εντάλματα πληρωμής για επαγγελματικές δαπάνες και αναθέτει πάσης φύσεως έργα σε… γνωστούς και φίλους».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!