Μπρέγιαννης: Ο Πατούλης απαξιώνει δημοτικές υπηρεσίες για να τις δώσει σε ιδιώτες - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Μπρέγιαννης: Ο Πατούλης απαξιώνει δημοτικές υπηρεσίες για να τις δώσει σε ιδιώτες

Ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη εξαπολύει ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως, αφού πρώτα οδήγησε σε πλήρη απαξίωση τόσο την υπηρεσία καθαριότητας όσο και τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, «προσπαθεί εν μέσω καλοκαιριού (και ουσιαστικά εν κρυπτώ) να εκχωρήσει σε συγκεκριμένους εργολάβους μέρος των δημοτικών υπηρεσιών, όπως η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων της πόλης,  αλλά και τη σίτιση και καθαριότητα των παιδικών σταθμών».

«Καλούμε τη διοίκηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει την πολιτική της, να αναδιοργανώσει τις δημοτικές υπηρεσίες, να στηρίξει και να στηριχτεί στους εργαζόμενους του Δήμου και να σταματήσει την αδιέξοδη επιλογή να εκχωρεί μία -μία τις υποχρεώσεις της σε εργολάβους. Διαφορετικά, αν συνεχίσει με τους ρυθμούς της, σε λίγο θα εκχωρήσει και τη θέση του… Δημάρχου!», σημειώνει στη δήλωσή του ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ
Σε πλήρη εγκατάλειψη ο Δήμος και οι υπηρεσίες του

Η διοίκηση Πατούλη εκχωρεί τα καθήκοντά της σε ιδιώτες!

Έχοντας οδηγήσει πλέον σε πλήρη απαξίωση τόσο την υπηρεσία καθαριότητας όσο και τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, η διοίκηση Πατούλη προσπαθεί εν μέσω καλοκαιριού (και ουσιαστικά εν κρυπτώ) να εκχωρήσει σε συγκεκριμένους εργολάβους μέρος των δημοτικών υπηρεσιών, όπως η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων της πόλης,  αλλά και τη σίτιση και καθαριότητα των παιδικών σταθμών.

Αποτελεί  πλέον κοινό μυστικό πως η αδυναμία άσκησης των στοιχειωδών  καθηκόντων  από   πλευράς  διοίκησης γίνεται εσκεμμένα και συνειδητά, προκειμένου να δικαιολογηθεί ως μονόδρομος η υποκατάστασή τους από ιδιώτες.

Ειδικότερα, η σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς δημιουργεί, εκτός όλων των άλλων, και ζήτημα υγιεινής διατροφής, καθώς είναι σίγουρο πως κανένας γονιός δεν επιθυμεί το παιδί του να τρέφεται με αμφιβόλου ποιότητας τροφές που θα προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα ελέγχου.

Αλήθεια, όμως, πώς γίνεται οι μέχρι πριν λίγα χρόνια ίδιες υπηρεσίες, με τις ίδιες υποδομές και τα ίδια μέσα να αποτελούσαν τον καθρέφτη του Δήμου και να μας έκαναν να νιώθουμε όλοι περήφανοι και σήμερα να βρίσκονται σε μαύρα χάλια;

H αλήθεια είναι μία και μοναδική: Η διοίκηση Πατούλη, μέσα από ένα συνδυασμό ανεπάρκειας, πολιτικής και διαχειριστικής, κατάφερε βήμα-βήμα να απαξιώσει σε τέτοιο απογοητευτικό επίπεδο τις εν λόγω υπηρεσίες, ώστε δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Καλούμε την διοίκηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει την πολιτική της, να αναδιοργανώσει τις δημοτικές υπηρεσίες, να στηρίξει και να στηριχτεί στους εργαζόμενους του Δήμου και να σταματήσει την αδιέξοδη επιλογή να εκχωρεί μία -μία τις υποχρεώσεις της σε εργολάβους.

Διαφορετικά, αν συνεχίσει με τους ρυθμούς της, σε λίγο θα εκχωρήσει και τη θέση του… Δημάρχου!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!