Μπρέγιαννης: «Κόκκινο» στον Πατούλη για την πράσινη πλατεία της Κοκκινιάς - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
27
Ιανουάριος
Back

Μπρέγιαννης: «Κόκκινο» στον Πατούλη για την πράσινη πλατεία της Κοκκινιάς

Για «τα μυστήρια της πράσινης διαδρομής» στο Δήμο Αμαρουσίου κάνει λόγο, με δήλωσή του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της παράταξης «Μαρούσι – Επιστροφή στο μέλλον» Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, αναφερόμενος στην τρεις φορές -όπως λέει- αναπλασμένη πλατεία στην περιοχή της Κοκκινιάς από το δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, και η οποία κόστισε 1,9 εκατ. ευρώ, χρήματα που εκταμιεύτηκαν από το ΕΣΠΑ.

«Πέρασαν περισσότεροι από τρεις μήνες από τη στιγμή που ζητήσαμε αναλυτικά στοιχεία για το έργο που υλοποιήθηκε πρόσφατα στην περιοχή της Κοκκινιάς. Η δημοτική αρχή, ωστόσο, εξακολουθεί να κωφεύει, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θέτει με κάθε ευκαιρία το ζήτημα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου… δεδομένου ότι αναπλάστηκε μια πλατεία που έχει αναπλαστεί τρις μόνον επί Πατούλη, σχεδιάστηκε με προχειρότητα ένας ποδηλατόδρομος 200 μέτρων κτλ., και όμως η διοίκηση του Δήμου δεν έχει παράσχει απολογισμό και ενημέρωση», σημειώνει στη δήλωσή του ο Α. Μπρέγιαννης.

Και προσθέτει: «Η επισήμανση αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε λίγες μέρες ξεκινά ένα ακόμη έργο βιτρίνας που αφορά στην περιβόητη «βιοκλιματική ανάπλαση» του ιστορικού κέντρου και θα κοστίσει πολλά εκατ. ευρώ, την ώρα που οι γειτονιές της πόλης έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους και βασικές υπηρεσίες του Δήμου – όπως η καθαριότητα και η δημοτική συγκοινωνία – υποβαθμίζονται μέρα τη μέρα, παρά το υψηλό και μη ανταποδοτικό πλέον κόστος τους για τους δημότες».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Πέρασαν περισσότεροι από τρεις μήνες από τη στιγμή που ζητήσαμε αναλυτικά στοιχεία για το έργο που υλοποιήθηκε πρόσφατα στην περιοχή της Κοκκινιάς. Η δημοτική αρχή, ωστόσο, εξακολουθεί να κωφεύει, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, ο οποίος θέτει με κάθε ευκαιρία το ζήτημα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα έργο που στοίχισε 1,9 εκατ. ευρώ, τα οποία εκταμιεύτηκαν από πόρους του ΕΣΠΑ. Πράγμα που σημαίνει ότι και στοίχισε «χρυσάφι» στους δημότες και δεν απαντήθηκε ποτέ η σκοπιμότητά του, δεδομένου ότι αναπλάστηκε μια πλατεία που έχει αναπλαστεί τρις μόνον επί Πατούλη, σχεδιάστηκε με προχειρότητα ένας ποδηλατόδρομος 200 μέτρων κτλ., και όμως η διοίκηση του Δήμου δεν έχει παράσχει απολογισμό και ενημέρωση.

Βεβαίως, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται τα τεχνικά έργα ούτε διασφαλίζει τη διαφάνεια στην ανάθεση και υλοποίησή τους.

Δεν μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός ότι τα έργα γίνονται με απίστευτη προχειρότητα χωρίς να ακολουθείται ο αρχικός σχεδιασμός και – κυρίως – χωρίς να καλύπτουν τα έργα αυτά τις ουσιαστικές ανάγκες της πόλης, παρά μόνον την αγωνία του Δημάρχου να διαφημίσει έργα βιτρίνας.

Η επισήμανση αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε λίγες μέρες ξεκινά ένα ακόμη έργο βιτρίνας που αφορά στην περιβόητη «βιοκλιματική ανάπλαση» του ιστορικού κέντρου και θα κοστίσει πολλά εκατ. ευρώ, την ώρα που οι γειτονιές της πόλης έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους και βασικές υπηρεσίες του Δήμου – όπως η καθαριότητα και η δημοτική συγκοινωνία – υποβαθμίζονται μέρα τη μέρα, παρά το υψηλό και μη ανταποδοτικό πλέον κόστος τους για τους δημότες.

Πότε θα κατανοήσουν, άραγε, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ότι οι εποχές άλλαξαν; Πότε θα συνειδητοποιήσουν ότι η εποχή της αδιαφάνειας, της απουσίας απολογισμού και λογοδοσίας προς τους δημότες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί;

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!